Home ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ Δρ. Μακρίδης: “Θερμοκήπια ιώσεων” τα σχολεία (ΒΙΝΤΕΟ)
Δρ. Μακρίδης: “Θερμοκήπια ιώσεων” τα σχολεία (ΒΙΝΤΕΟ)

Δρ. Μακρίδης: “Θερμοκήπια ιώσεων” τα σχολεία (ΒΙΝΤΕΟ)

Πέραν των 200 ιώσεων αναμένεται να “ξυπνήσουν” κατά τους χειμερινούς μήνες με τον παιδίατρο Δρ. Νίκο Μακρίδη να αναφέρει πως άρχισαν να καταγράφονται τις τελευταίες ημέρες αρκετά περιστατικά οξείας γαστρίτιδας, χαρακτηρίζοντας τα σχολεία “θερμοκήπια ιώσεων.

Μιλώντας στην εκπομπή Alpha Καλημέρα, είπε μεταξύ άλλων πως πέρυσι δεν καταγράφηκαν αυξημένα περιστατικά λοιμώξεων λόγω των μέτρων προστασίας κατά του κορωνοϊού.

“Είχαμε φοβερή μείωση και μετά εμφανίστηκαν όλες μαζί μέσα στο Μάϊο. Κάτι που ονόμαζαν οι άλλες χώρες ο χειμώνας μέσα στο καλοκαίρι. Τώρα που άρχισαν τα σχολεία είναι η φυσιολογική εξέλιξη του χειμώνα. Μεταδίδονται λοιμώξεις από το ένα παιδί στο άλλο ανάμεσα σε αυτές και η γρίπη”.

Ο Δρ. Μακρίδης σημείωσε πως οι γονείς θα πρέπει να είναι προσεκτικοί όσον αφορά στα συμπτώματα. Εξήγησε πως στις περιπτώσεις που ένα παιδί παρουσιάσει πυρετό, συνήθως το νόσημα είναι μεταδιδόμενο και πως πρέπει να ενημερώνεται άμεσα ο παιδίατρος.

“Ώστε να επιβεβαιώσει ότι το παιδί μπορεί να πάει σχολείο ή όχι. Ο βήχας είναι συνήθως από κρύωμα και αυτό θεωρείται ότι δεν μεταδίδεται. Είναι ερεθισμός του βλεννογόνου που το προκαλεί”.

Πηγή: alphanews

Send this to a friend