Home ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΚΑΙΡΟΣ Αλλάζει ο καιρός: Έρχεται αισθητή πτώση θερμοκρασίας, βροχές και ισχυροί άνεμοι
Αλλάζει ο καιρός: Έρχεται αισθητή πτώση θερμοκρασίας, βροχές και ισχυροί άνεμοι

Αλλάζει ο καιρός: Έρχεται αισθητή πτώση θερμοκρασίας, βροχές και ισχυροί άνεμοι

Αλλάζει εκ νέου το σκηνικό του καιρού, μετά τις «καλοκαιρινές» συνθήκες που επικρατούν τις τελευταίες μέρες.

Σύμφωνα με τον Διευθυντή του Τμήματος Μετεωρολογίας, Κλεάνθη Νικολαΐδη, η σχετικά θερμή αέρια μάζα, που επηρεάζει την περιοχή, υποχωρεί από την Πέμπτη.

Η θερμοκρασία αναμένεται μέχρι την Παρασκευή να σημειώσει αισθητή πτώση, σε σύγκριση με τις θερμοκρασίες που επικρατούν το τελευταίο διάστημα.
Συγκεκριμένα, η θερμοκρασία αναμένεται γύρω στους 30-31 βαθμούς μέχρι την Παρασκευή, σε αντίθεση με τους 36 βαθμούς που θα επικρατούν αύριο, όσον αφορά το εσωτερικό.

Το Σάββατο θα σημειωθεί μικρή άνοδος για να κυμανθεί η θερμοκρασία κοντά στις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Αύριο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ωστόσο από το μεσημέρι και μετά, αυξημένες νεφώσεις που θα παρατηρούνται ενδέχεται να δώσουν μεμονωμένη βροχή, κυρίως στο εσωτερικό και τα ορεινά.

Την Πέμπτη και την Παρασκευή ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, αλλά τοπικά αυξημένες νεφώσεις που θα παρατηρούνται αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές, κυρίως από το μεσημέρι και μετά.

Όπως ανέφερε, τις επόμενες μέρες αναμένεται να ενισχυθούν και οι άνεμοι.

Συγκεκριμένα, αύριο Τετάρτη, οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά θαλάσσιοι, ασθενείς και τοπικά μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, ενώ σταδιακά θα καταστούν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, μέτριοι μέχρι ισχυροί 4 με 5 μποφόρ και τοπικά στα νότια και δυτικά παράλια μέχρι πολύ ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυξημένα θα είναι τα επίπεδα σκόνης στην ατμόσφαιρά μέχρι αύριο.

Send this to a friend