Home ΛΑΡΝΑΚΑ Αμπίζας:”Άδειασαν οι δρόμοι του κέντρου της Λάρνακας και γέμισε το Metropolis Mall…”
Αμπίζας:”Άδειασαν οι δρόμοι του κέντρου της Λάρνακας και γέμισε το Metropolis Mall…”

Αμπίζας:”Άδειασαν οι δρόμοι του κέντρου της Λάρνακας και γέμισε το Metropolis Mall…”

ΓΡΑΦΕΙ o ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Από το πρώτο κιόλας Σαββατοκύριακο (18-19/9), αμέσως μετά το άνοιγμα του Metropolis Mall, διαφάνηκε σημαντική μείωση στην αγοραστική κίνηση του εμπορικού κέντρου της Λάρνακας.

Μια μείωση που δεν επηρέασε μόνο τα καταστήματα, αλλά και τις καφετέριες και τα εστιατόρια που βρίσκονται πλησίον του κέντρου. «Άδειασαν οι δρόμοι του εμπορικού κέντρου, την ίδια ώρα που παρατηρείτο κοσμοσυρροή στο Mall», δήλωσε χαρακτηριστικά στην εφημερίδα μας ο εκπρόσωπος των καταστηματαρχών του εμπορικού κέντρου Λάρνακας Κυριάκος Αμπίζας και πρόσθεσε:

«Είναι οι πρώτες μέρες του Metropolis Mall και ο κόσμος έχει την περιέργεια να το επισκεφθεί. Υπάρχουν και οι λάτρεις του Mall, οι οποίοι ανέμεναν πώς και πώς το άνοιγμα του νέου εμπορικού κέντρου. Είναι, όμως, ακόμα η αρχή και είναι πολύ νωρίς για ουσιαστικά συμπεράσματα. Θέλω να πιστεύω ότι σιγά σιγά οι επιχειρήσεις του εμπορικού κέντρου θα το ξεπεράσουν και θ’ ανακτήσουν ξανά το αγοραστικό τους κοινό».

Οι καταστηματάρχες και οι υπόλοιποι επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στο εμπορικό κέντρο της Λάρνακας θεωρούν δεδομένο ότι τουλάχιστον το πρώτο διάστημα θα υπάρξουν απώλειες στα έσοδά τους εξαιτίας της λειτουργίας του Metropolis Mall, από την στιγμή μάλιστα που, όπως επισημαίνουν, δεν έχει επιλυθεί ακόμα το σοβαρό πρόβλημα που παρατηρείται εδώ και πολλά χρόνια στο κέντρο της πόλης σε σχέση με τους χώρους στάθμευσης. Ένα άλλο, εξίσου σοβαρό ζήτημα που αποτρέπει τον κόσμο να επισκεφθεί το εμπορικό κέντρο είναι οι καιρικές συνθήκες.

«Είτε είναι ζέστη, είτε είναι κακοκαιρία, ο κόσμος αποφεύγει να επισκεφθεί το εμπορικό, ενώ αντίθετα μέσα στο Mall δεν υπάρχει τέτοιο πρόβλημα. Είναι γι’ αυτό το λόγο που θέσαμε ενώπιον του δημοτικού συμβουλίου το αίτημά μας για στέγαση των εμπορικών δρόμων και για περαιτέρω εξωραϊσμό του κέντρου.

Θ’ ακολουθήσουν κι άλλες συναντήσεις με το δημοτικό συμβούλιο προσεχώς, έτσι ώστε να προωθούν τα αιτήματα των καταστηματαρχών. Αυτό που επείγει, είναι να βελτιωθεί η προσβασιμότητα και η επισκεψιμότητα στο κέντρο, ζητήματα που είναι άμεσα συνδεδεμένα με την έλλειψη επαρκών χώρων στάθμευσης», σημείωσε ο Κυριάκος Αμπίζας.

Διαγωνισμός βιτρίνας

——————————–  

Ένα άλλο αίτημα των καταστηματαρχών είναι και η καθιέρωση ενός διαγωνισμού βιτρίνας, ώστε να υπάρξει καλύτερος στολισμός και μια ομορφότερη εικόνα για τους επισκέπτες.

Οι καταστηματάρχες εκτιμούν πως εάν έχουν την κατάλληλη βοήθεια από τον δήμο, μπορούν να καταστήσουν το εμπορικό κέντρο άκρως ανταγωνιστικό έναντι του Mall.

Και τούτο, διότι πιστεύουν ότι υπάρχουν και οι λάτρες των εμπορικών κέντρων, οι οποίοι θέλουν να δουν κάτι το διαφορετικό, λαμβάνοντας πάντοτε υπόψη ότι το κέντρο της Λάρνακας βρίσκεται σε πολύ κοντινή απόσταση από τη θάλασσα και από το παραλιακό μέτωπο των Φοινικούδων.

 

Send this to a friend