Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Αρχές Νοεμβρίου αναμένεται ότι θα ολοκληρωθούν τ’ αντιδιαβρωτικά έργα στην ορεινή περιοχή Λάρνακας που πλήγηκε από την καταστροφική πυρκαγιά του περασμένου Ιουλίου, με στόχο την αποφυγή κατολισθήσεων και πλημμυρών.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο έπαρχος Λάρνακας Οδυσσέας Χατζηστεφάνου ανέφερε ότι μετά την καταγραφή που έγινε από αρμόδιους λειτουργούς στις πληγείσες κοινότητες, έχουν παραληφθεί συνολικά 131 αιτήσεις που αφορούν ζημιές που προκλήθηκαν σε 81 κατοικίες, σε 29 επαγγελματικά υποστατικά, σε 16 γεωργικές αποθήκες και σε 39 οχήματα.

Σε σχέση με τ’ αντιδιαβρωτικά έργα που πρέπει να γίνουν στην περιοχή έτσι ώστε οι κοινότητες να μην πλημμυρίσουν και να μην γεμίσουν λάσπες με τις πρώτες έντονες βροχοπτώσεις, ο έπαρχος Λάρνακας είπε ότι για το συγκεκριμένο ζήτημα πραγματοποιήθηκε σύσκεψη, τον περασμένο Αύγουστο, στο Υπουργείο Γεωργίας, στην παρουσία κι εμπειρογνώμονα που μετακλήθηκε για τον σκοπό αυτό από την Ελλάδα, κατά την οποία αποφασίστηκε η δημιουργία το συντομότερο συγκεκριμένων αντιδιαβρωτικών έργων.

«Έχει εξασφαλιστεί πίστωση από το αποθεματικό του Υπουργείου Οικονομικών ύψους 226 χιλιάδων ευρώ, χρήματα που παραλάβαν πρόσφατα ως Επαρχιακή Διοίκηση Λάρνακας και στις 9 Σεπτεμβρίου προχωρήσαν στην προκήρυξη διαγωνισμών, με τελευταία ημερομηνία υποβολής την 23η του τρέχοντος μηνός, για την εκτέλεση των έργων. Εκτιμάται ότι η υπογραφή των συμβάσεων με τους επιτυχόντες προσφοροδότες θα γίνει περί τα τέλη Σεπτεμβρίου και η διάρκεια των εργασιών θα είναι περίπου 43 εργάσιμες ημέρες, με στόχο να ολοκληρωθούν αρχές Νοεμβρίου.

Ο Έπαρχος Λάρνακας σημείωσε, ακόμα, ότι μετά την φονική πυρκαγιά στην ορεινή Λάρνακας, έγινε επιτόπια εξέταση κι εντοπίστηκαν τα πιο σοβαρά προβλήματα που υπήρχαν, τα οποία έχριζαν άμεσης διαχείρισης.

Μεταξύ των εργασιών που έγιναν για επίλυση των προβλημάτων είναι η  διάνοιξη του κεντρικού γεφυριού και των παράπλευρων εισόδων του στο δρόμο Οράς – Ακαπνού, ενώ έχουν αποκατασταθεί οι δρόμοι κι έγινε καθαρισμός μικρών γεφυριών στην Βαβατσινιά. Αυτό το διάστημα εκτελούνται εργασίες καθαρισμού στους δρόμους Βαβατσινιάς και Βαβατσινιάς – Λευκάρων.

 

Send this to a friend