Home ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ Απολύθηκε επειδή έπινε μπύρες πριν τη βάρδια – Πήρε αποζημίωση 6.000 ευρώ
Απολύθηκε επειδή έπινε μπύρες πριν τη βάρδια – Πήρε αποζημίωση 6.000 ευρώ

Απολύθηκε επειδή έπινε μπύρες πριν τη βάρδια – Πήρε αποζημίωση 6.000 ευρώ

Άδικη κρίθηκε από Δικαστήριο στη Βρετανία η απόλυση μιας γυναίκας η οποία είχε πιει μπύρες εννιά ώρες πριν τη βάρδιά της.

Η Μαλκγοράτα Κρόλικ είχε πει τρεις μπύρες στις 5 το πρωί και έφτασε στο εργοστάσιο, που βρίσκεται στο Λίβινγκστον, και στο οποίο εργαζόταν για 11 χρόνια στις 14:00 το μεσημέρι.

Με το που έφτασε στο εργοστάσιο, όπως αναφέρει δημοσίευμα της Metro, και αμέσως κλήθηκε σε ένα meeting του προσωπικού. Εκεί η Μαλγκοράτα έχασε την ψυχραιμία της όταν της είπαν ότι έπρεπε να βγει σε αναγκαστική άδεια και άρχισε να κλαίει. Έτσι ο μάνατζερ Ρόλαντς Πίκμανς, θέλοντας να την ηρεμήσει, την πήρε αγκαλιά και του μύρισε αλκοόλ.

Η γυναίκα ρωτήθηκε από τα αφεντικά της αν είχε καταναλώσει αλκοόλ και ομολόγησε ότι είχε πιει τρεις μπύρες νωρίς το πρωί και μάλιστα προσφέρθηκε να κάνει αλκοτέστ για να αποδείξει ότι δεν ήταν υπό την επήρεια. Τα αφεντικά της είπαν ότι δεν ήταν απαραίτητο αφού παραδέχθηκε ότι είχε πιει μπύρες και ότι η εταιρεία δείχνει «μηδενική ανοχή» σε ότι αφορά στην κατανάλωση αλκοόλ από τους υπαλλήλους. Η Κρόλικ τέθηκε σε αναστολή και αργότερα απολύθηκε.

Το δικαστήριο όμως τη δικαίωσε πανηγυρικά καθώς ο δικαστής έκρινε ότι ουσιαστικά ήταν σαν να είχε καταναλώσει αλκοόλ το προηγούμενο βράδυ και άρα οι κατηγορίες των αφεντικών του εργοστασίου ότι η γυναίκα ήταν επικίνδυνη για την προσωπική της υγεία και ασφάλεια αλλά και για τους συναδέλφους της ήταν αβάσιμες. Στην Μαλκγοράτα Κρόλικ επιδικάστηκε αποζημίωση 6.300 ευρώ.

Πηγή: newsbeast.gr

Send this to a friend