Home ΛΑΡΝΑΚΑ «Εγκαταλελειμμένο το Ευρυβιάδειο Γυμνάσιο Λάρνακας»
«Εγκαταλελειμμένο το Ευρυβιάδειο Γυμνάσιο Λάρνακας»

«Εγκαταλελειμμένο το Ευρυβιάδειο Γυμνάσιο Λάρνακας»

ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Σοβαρά προβλήματα ως προς την εύρυθμη λειτουργία του αντιμετωπίζει το Ευρυβιάδειο Γυμνάσιο στη Λάρνακα, σύμφωνα με τα μέλη της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής που επισκέφθηκαν πρόσφατα το σχολείο.

Ο βουλευτής Λάρνακας και μέλος της επιτροπής Ανδρέας Αποστόλου δήλωσε ότι το σχολείο, που άλλοτε ήταν ένα γυμνάσιο – πρότυπο, σήμερα είναι εγκαταλελειμμένο, καθότι, όπως εξήγησε, η καθυστέρηση στην έναρξη των εργασιών για ολοκληρωμένη αναβάθμισή του προκαλεί τεράστια προβλήματα στην λειτουργικότητα και στην ασφάλεια των κτηριακών του υποδομών.

Τα μέλη της Επιτροπής Παιδείας συζήτησαν με την διεύθυνση του γυμνασίου τις άμεσες ανάγκες που υπάρχουν. Συμφωνήθηκε, σε συνεργασία με την Σχολική Εφορεία Λάρνακας, όπως καταγραφούν και να κοστολογηθούν όλες οι άμεσες ανάγκες του σχολείου, προκειμένου ν’ αποσταλεί σχετική αποστολή προς τον Διευθυντή Τεχνικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας και προς τον Διευθυντή Μέσης Εκπαίδευσης.

«Σ’ επικοινωνία που είχα με τον διευθυντή των Τεχνικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας Ανδρέα Μαραγκό, μ’ ενημέρωσε ότι έχει εγκριθεί κονδύλι σχεδόν τεσσάρων εκατομμυρίων ευρώ για την ανακατασκευή του σχολείου, αλλά οι εργασίες είναι προγραμματισμένες να ξεκινήσουν προς το τέλος της τρέχουσας σχολικής χρονιάς. Γι’ αυτό τον παρακάλεσα να εξετάσει τα προβλήματα που χρήζουν άμεσης επίλυσης, ώστε κάποιες βελτιωτικές εργασίες να ξεκινήσουν, εάν είναι δυνατόν, πιο σύντομα», σημείωσε ο κ. Αποστόλου.

 

 

 

Send this to a friend