Home ΛΑΡΝΑΚΑ Συμπόσιο «Εκπαίδευση και Επιστήμη του Σχεδιασμού-Ανακάμπτοντας από την Απομόνωση του COVID 19;»
Συμπόσιο «Εκπαίδευση και Επιστήμη του Σχεδιασμού-Ανακάμπτοντας από την Απομόνωση του COVID 19;»

Συμπόσιο «Εκπαίδευση και Επιστήμη του Σχεδιασμού-Ανακάμπτοντας από την Απομόνωση του COVID 19;»

Ακαδημαϊκό και Πρακτικό Συμπόσιο με τίτλο «Εκπαίδευση και Επιστήμη του Σχεδιασμού-Ανακάμπτοντας από την Απομόνωση του COVID 19;» διοργανώνεται από το Alexander College, τομέας Design και το Ερευνητικό Κέντρο Alexander στις 17 Σεπτεμβρίου 2021 στις 10:00πμ-13:00μμ.

Το συνέδριο θα λάβει χώρα στο θεατράκι του Alexander College στη Λάρνακα και θα μπορούν να το παρακολουθήσουν οι συμμετέχοντες μέσω διαδικτυακής σύνδεσης ενώ διατίθεται περιορισμένος αριθμός θέσεων στον χώρο για φυσική παρακολούθηση με βάση τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Θα εκδοθεί πιστοποιητικό παρακολούθησης σε όλους τους συμμετέχοντες.

Στο Συμπόσιο θα παρουσιαστούν πρωτότυπες επιστημονικές εργασίες και εκθέσεις αφιερωμένες στην Εκπαίδευση, τη Μάθηση και τους επαγγελματίες του Design, του Σχεδιασμού. Έχει άραγε μειωθεί το πάθος της μάθησης και της διδασκαλίας λόγω της πανδημίας COVID-19 και των επακόλουθων περιορισμών; Οι εμπειρίες διαφέρουν όπως στην πραγματική ζωή. Παρά την ψυχολογική και κοινωνική σκληρότητα της πανδημίας, η παθιασμένη μάθηση έχει βρει πολλούς τρόπους έκφρασης ενώ καινοτόμες προσεγγίσεις από υψηλής στάθμης επαγγελματίες έχουν τη δύναμη να εμπνέουν και ακόμα να «θεραπεύουν».

Το Συμπόσιο απευθύνεται σε ακαδημαϊκούς, εκπαιδευτικούς, ερευνητές, επαγγελματίες της τέχνης, της Επιστήμης Σχεδιασμού, Μόδας, Σχεδιασμού Εσωτερικών Χώρων, Φωτογραφίας και γενικά σχεδιαστές, φοιτητές και ερασιτέχνες με ενδιαφέρον στους πιο πάνω τομείς.

Κεντρικοί Ομιλητές θα είναι ο Δρ Sam Vale (tbc) Ανώτερος Λέκτορας Φωτογραφίας, University of Canterbury Christ Church, Ηνωμένο Βασίλειο και o Βασίλης Βασιλειάδης, Εικαστικός Επιμελητής, Larnaca Biennale 2021 που θα μοιραστούν με τους συμμετέχοντες γνώσεις και εμπειρίες. Θα ακολουθήσουν δεκάλεπτες παρουσιάσεις από ακαδημαϊκούς και ερευνητές ενώ οι Σύνοδοι θα ολοκληρωθούν με ανοικτή συζήτηση.

Το Συμπόσιο τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Λάρνακας και του δημάρχου κ. Ανδρέα Βύρα. Την εναρκτήρια εισηγητική ομιλία θα υποβάλει ο Υφυπουργός Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής κ. Κυριάκος Κόκκινος.  Η ιστοσελίδα του Συμποσίου για πληροφορίες και εγγραφές είναι https://alexander.ac.cy/education-design-learning-recovering-from-covid-19-isolation/#

 

 

 

 

Send this to a friend