Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Ένα όχημα καταστράφηκε ολοσχερώς και δεύτερο υπέστη εκτεταμένες ζημιές από πυρκαγιά που ξέσπασε τα ξημερώματα για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία.

Σύμφωνα με την Αστυνομία λίγο μετά τις δύο σήμερα τα ξημερώματα ξέσπασε πυρκαγιά σε δύο οχήματα τα οποία βρίσκονταν σταθμευμένα έξω από πολυκατοικία στην λεωφόρο Φανερωμένης στη Λάρνακα.

Στη σκηνή μετέβησαν μέλη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που κατάφεραν να σβήσουν την πυρκαγιά από την οποία το ένα αυτοκίνητο καταστράφηκε ολοσχερώς ενώ το δεύτερο υπέστη εκτεταμένες ζημιές.

Ελαφρές ζημιές προκλήθηκαν και σε τρίτο όχημα ενώ από την πυρκαγιά υπέστη ζημιές και το εξωτερικό μέρος της πολυκατοικίας.

Τα αίτια της πυρκαγιάς αναμένεται να διερευνηθούν σήμερα από την Πυροσβεστική, την Αστυνομία και την Ηλεκτρομηχανολογική Υπηρεσία.

 

Προβληματισμός υπάρχει στο Δήμο Λάρνακας με την  πόλης μας να βρίσκεται πρωταθλήτρια στους ανεμβολίαστους.

Για το θέμα επικοινωνήσαμε με τον Δήμαρχο μας Ανδρέα Βύρα, ο οποίος μας δήλωσε ότι βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τον Υπουργό Υγείας για το όλο θέμα και ότι ήδη γίνονται σκέψεις όπως διοργανωθούν στο προσεχές διάστημα, σε συνεργασία με το υπουργείο, διάφορες εκδηλώσεις, με την συμμετοχή ειδικών, για σκοπούς ενημέρωσης και διαφώτισης του κοινού γύρω από τις τελευταίες επικίνδυνες μεταλλάξεις του ιού, τις σοβαρές επιπτώσεις που έχουν στην υγεία των ανθρώπων και για την αναγκαιότητα των εμβολιασμών.

 

O  Δήμος Αραδίππου έχει δημιουργήσει ένα «Μουσείο Χριστιανικής Τέχνης» με έργα από όλο τον κόσμο, το οποίο φιλοξενεί 300 περίπου πίνακες που παραχωρήθηκαν από τον Χαράλαμπο Χριστοφόρου, πρώην πρέσβη της Κύπρου στη Μόσχα.

Είναι ένα Μουσείο που δεν υπάρχει άλλο στην Κύπρο, αφού σε διάφορες Μονές του νησιού φιλοξενούνται παρόμοιου τύπου εκθέσεις με θρησκευτικά έργα τέχνης». Η έκθεση χωρίζεται σε πέντε ενότητες, δηλαδή Ελλάδα – Κύπρο, Ευρωπαϊκή, Ρωσική, Νοτίου Αμερικής και χαρακτική, ενώ περιλαμβάνει πίνακες που αφορούν όχι μόνο τον Χριστιανισμό αλλά και θρησκείες από όλο τον κόσμο. Μεταξύ άλλων υπάρχουν αυθεντικοί πίνακες των διάσημων ζωγράφων από την Ισπανία Salvador Dali και του Ιταλού Raphael.

Το Μουσείο θα μπορεί να επισκεφθεί ο κάθε Κύπριος και ο κάθε ενδιαφερόμενος, ενώ θα προωθηθεί και ως χώρος για επίσκεψη από τουρίστες στα πλαίσια του θρησκευτικού τουρισμού.

Το εν λόγω μουσείο στεγάζεται σε μια παλιά κατοικία η οποία αναπαλαιώθηκε. Η γειτονιά στην οποία βρίσκεται η συγκεκριμένη κατοικία, είναι η μόνη παλιά που έχει απομείνει στην Αραδίππου και καταβάλλονται προσπάθειες από τον Δήμο, ώστε όλα τα σπίτια να αξιοποιηθούν για να γίνει μια «Λαϊκή Γειτονιά» η οποία θα φιλοξενεί διάφορες μορφές τέχνης». Σημειώνεται ότι τα εγκαίνια του Μουσείου αναμένεται να πραγματοποιηθούν εντός Οκτωβρίου ή το αργότερο μέχρι τα τέλη του χρόνου.

 

Έχουμε  μια εκδήλωση σήμερα στις 8.00 το βράδυ στην αυλή του Πολυχώρου Δημιουργικότητας και Πολιτισμού στη Λάρνακα,  όπου θα γίνει η παρουσίαση του βιβλίου «Η Παραλία των Φοινικούδων της Σκάλας» του Δρ. Μάριου Κυριαζή. Την παρουσίαση θα έχει ο Δρ. Σωκράτης Αντωνιάδης και διοργανωτής είναι ο Δήμος Λάρνακας. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

 

Send this to a friend