Home ΛΑΡΝΑΚΑ Άρχισε να παίρνει μέτρα η Λάρνακα για τις πλημμύρες
Άρχισε να παίρνει μέτρα η Λάρνακα για τις πλημμύρες

Άρχισε να παίρνει μέτρα η Λάρνακα για τις πλημμύρες

ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Ξεκίνησε η λήψη μέτρων από τις αρχές της Λάρνακας εν’ όψει των επικείμενων βροχοπτώσεων του φθινοπώρου, προκειμένου ν’ αποφευχθούν προβλήματα πλημμυρών, φαινόμενο που ήταν έντονο τα προηγούμενα χρόνια.

Ο Δήμος Λάρνακας και το τοπικό συμβούλιο αποχετεύσεων, σε συνεργασία με άλλες αρμόδιες υπηρεσίες, ξεκίνησαν ελέγχους και καθαρισμούς των συστημάτων αποχέτευσης των όμβριων υδάτων.

Οι δημότες προτρέπονται όπως προβούν έγκαιρα στην κατάλληλη προετοιμασία σε κάθε υποστατικό, οικία, κατάστημα ή αποθήκη, ώστε να υπάρξει αποτελεσματική πρόληψη και αντιμετώπιση των προβλημάτων που είναι πιθανό να προκύψουν από έντονες βροχοπτώσεις.

Συγκεκριμένα, θα πρέπει να ελεγχθούν όλα τα φρεάτια όμβριων υδάτων τα οποία βρίσκονται μέσα, μπροστά, πλησίον ή και απέναντι από υποστατικά, ώστε αυτά να παραμείνουν καθαρά και να έχουν φυσική ροή. Επίσης, δεν θα πρέπει να αφήνονται διάσπαρτα οικοδομικά υλικά ή άχρηστα αντικείμενα στα πεζοδρόμια, σε ανοιχτούς χώρους ή σε ποταμούς, τα οποία μπορεί να παρασυρθούν από τα νερά της βροχής και να δημιουργήσουν περισσότερα προβλήματα.

Το κοινό παρακαλείται, ακόμα, να μην καλύπτει τα φρεάτια αποχέτευσης με πέτρες, κιβώτια, skip ή μηχανήματα. Ήδη, στη Λάρνακα έχουν παρατηρηθεί περιστατικά όπου απορρίπτονται ακάθαρτα υγρά στις σχάρες απορροής ομβρίων υδάτων ή στερεά στους δρόμους, με αποτέλεσμα να μπλοκάρονται οι σχάρες.

 

 

 

Send this to a friend