Home ΛΑΡΝΑΚΑ Μέτρα πρόληψης ενόψει της χειμερινής περιόδου από το Δήμο Λάρνακας
Μέτρα πρόληψης ενόψει της χειμερινής περιόδου από το Δήμο Λάρνακας

Μέτρα πρόληψης ενόψει της χειμερινής περιόδου από το Δήμο Λάρνακας

Διάφορα μέτρα πρόληψης αλλά και ελέγχους και καθαρισμούς των συστημάτων αποχέτευσης των όμβριων υδάτων εν όψει της χειμερινής περιόδου, λαμβάνουν ο Δήμος Λάρνακας, το Συμβούλιο Αποχετεύσεων Λάρνακας (ΣΑΛ) και άλλες αρμόδιες Υπηρεσίες.

Ο Δήμος Λάρνακας σε γραπτή ανακοίνωση προτρέπει τους δημότες του όπως προβούν στην κατάλληλη προετοιμασία του κάθε υποστατικού, οικίας, καταστήματος ή αποθήκης, ώστε να υπάρξει έγκαιρη και αποτελεσματική πρόληψη και/ή αντιμετώπιση προβλημάτων που είναι πιθανό να προκύψουν από αυξημένη βροχόπτωση.

Στα πλαίσια αυτά το κοινό καλείται να λάβει διάφορα προληπτικά μέτρα μεταξύ των οποίων να ελέγξει όλα τα φρεάτια όμβριων υδάτων τα οποία βρίσκονται μέσα, μπροστά, πλησίον ή και απέναντι από τα υποστατικά τους, ώστε αυτά να είναι καθαρά και να έχουν φυσική ροή. Ακόμα να βεβαιωθεί ότι δεν αφήνονται διάσπαρτα οικοδομικά υλικά ή άχρηστα αντικείμενα στα πεζοδρόμια ή ανοιχτούς χώρους ή ποταμούς τα οποία μπορεί να παρασυρθούν από τα νερά της βροχής και να δημιουργήσουν περισσότερα προβλήματα.

Άλλο μέτρο πρόληψης που μπορεί να λάβει το κοινό είναι να προσέξει ώστε να μην καλύπτονται τα φρεάτια αποχέτευσης με πέτρες, κιβώτια, skip ή μηχανήματα. Συστήνεται να προμηθευτούν όλοι οι ιδιοκτήτες υπογείων με αντλίες νερού, να ελέγξουν και να συντηρήσουν τις υφιστάμενες αντλίες νερού στα υπόγεια υποστατικά.

Ο Δήμος καλεί επίσης το κοινό να ασφαλίσει όλες τις ιδιωτικές περιουσίες και τα οχήματα έναντι κινδύνου πλημμυρών. Όσοι επιθυμούν να προμηθευτούν με σάκους ανασχέσεως (κενούς σάκους για άμμο) μπορούν να αποταθούν στην Πολιτική Αμυνα στο τηλέφωνο 24802034, καταλήγει.

Send this to a friend