Home ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ Προδρόμου προς δασκάλους: Εμβολιαστείτε για να κρατήσουμε τα σχολεία ανοιχτά
Προδρόμου προς δασκάλους: Εμβολιαστείτε για να κρατήσουμε τα σχολεία ανοιχτά

Προδρόμου προς δασκάλους: Εμβολιαστείτε για να κρατήσουμε τα σχολεία ανοιχτά

Έκκληση προς τους εκπαιδευτικούς και το προσωπικό των σχολικών μονάδων να εμβολιαστούν, κατά της πανδημίας του κορωνοϊού, απηύθυνε για άλλη μια φορά με αφορμή, την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, στη Δημοτική και Προδημοτική Εκπαίδευση ο Υπουργός Παιδείας Πρόδρομος Προδρόμου. 

Στο πλαίσιο επίσκεψης που πραγματοποίησε στο Τρίτο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Δομετίου τόνισε ότι εκπαιδευτικοί και εργαζόμενοι στις σχολικές μονάδες έχουν υποχρέωση να πρσθέσουν μια ακόμη ασπίδα προστασίας για τα παιδιά και επισήμανε ότι στόχος πρέπει να είναι να μην μεταφερθεί η νόσος από τα παιδιά στα σπίτια τους.

“Θα πρέπει να συνεχιστεί ο εμβολιασμός των εκπαιδευτικών παρά τα υψηλά ποσοστά, αν είναι δυνατόν να φτάσουμε όλοι να έχουμε αυτή την ασφάλεια, πλην μερικών εξαιρέσεων.”

Ο κύριος Προδρόμου ανέφερε ότι στόχος του Υπουργείου Παιδείας, σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας, είναι να ενταθούν οι έλεγχοι των μαθητών με rapid test προκειμένου να διασφαλιστεί η υγειονομική κατάσταση στις σχολικές αίθουσες..

“Θα πυκνώσει η συχνότητα των διαγνωστικών ελέγχων αλλά αυτό σημαίνει τη συγκατάθεση από τους γονείς. Άρα το πόσο συχνά θα γίνονται έλεγχοι εξαρτάται από τους γονείς, ανάλογα των αριθμών θα οργανώνονται τα συνεργεία. Και πέρυσι σε μεγάλα σχολεία γίνονταν έλεγχοι, φέτος θέλουμε να τους εντείνουμε και να δώσουμε όσο το δυνατό μεγαλύτερη υγειονομική ασφάλεια και να κρατήσουμε τα σχολεία ανοιχτά.”

Αναφερόμενος στο Τρίτο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Δομετίου επισήμανε ότι πρόκειται για ένα “πλούσιο σχολείο” στο οποίο φοιτούν παιδιά από δεκαέξι διαφορετικές χώρες και το οποίο λειτουργεί στο πλαίσιο του προγράμματος “Δράσε” που προσφέρει στήριξη στους μαθητές, παιδαγωγικού χαρακτήρα και ένταξης στην κυπριακή κοινωνία, με εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας.

Πηγή: alphanews

Send this to a friend