Home ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΑΕΚ Η ΑΕΚ έθελξε, ο Καταλά… προσγείωσε
Η ΑΕΚ έθελξε, ο Καταλά… προσγείωσε

Η ΑΕΚ έθελξε, ο Καταλά… προσγείωσε

Πάει καιρός να δούμε μία τόσο καλή ΑΕΚ και τόσο καλά στημένη στον αγωνιστικό χώρο. Ο Καταλά έκανε πολύ καλό κοουτσάρισμα και κατάφερε να αντιστρέψει την απογοήτευση της πρεμιέρας σε… ενθουσιασμό. Μέχρι εκεί όμως.   

Ας πάρουμε τα πράγματα λίγο απ’ την αρχή. Η ΑΕΚ μπήκε δυνατά στο ματς. Κράτησε μπάλα χάνοντας ευκαιρία από το πρώτο λεπτό και γενικά έδειξε ότι το ήθελε πολύ. Ειδικά στα πρώτα 25 περίπου λεπτά δεν έχασε σχεδόν καμία μονομαχία. Είχε φοβερά τρεξίματα, έβγαινε πρώτη στην μπάλα, πίεζε ψηλά και έκανε ένα εξαιρετικό παιχνίδι. Το μόνο που της έλλειπε ήταν το γκολ.

Ο Γκιούρσκο ήταν εξαιρετικός, ο Μάμας στην μεσαία γραμμή δικαίωσε τον Καταλά που τον εμπιστεύθηκε σε ένα τόσο σημαντικό και απαιτητικό ματς. Απολαυστικός ο μικρός με τρεξίματα, κερδισμένες μονομαχίες, κερδισμένο πέναλτι. Τι άλλο να κάνει; Ο τραυματισμός του εκ πρώτης δεν φαίνεται να είναι τίποτα το ανησυχητικό.

Τρισκόφσκι και Ματ Ντάρμπισαϊαρ σκόραραν και χάρισαν μία μεγαλειώδη νίκη στην ΑΕΚ. Ο Ακοράν όσο άντεξε βοήθησε πολύ, ο Γκαρσία έδωσε ασίστ, ο Γκουστάβο θετικότατος και η άμυνα στάθηκε πολύ καλά. Μία νίκη που φέρνει πολλά θετικά που καλείται η ΑΕΚ να τα… εκμεταλλευθεί. Μία νίκη που χρειάζεται όμως και σωστή διαχείριση. Η ΑΕΚ ναι μεν έθελξε αλλά τώρα χρειάζεται να γίνει αυτό που τόνισε ο Καταλά στη Διάσκεψη Τύπου και δεν πρέπει να περάσει στα… ψιλά.

«Παρακαλώ μην κάνετε το λάθος να πιστέψετε ότι όλα είναι οκ επειδή κερδίσαμε. Όπως με τη Δόξα δεν ήταν καταστροφή η ισοπαλία, έτσι και σήμερα να μην θεωρήσουμε ότι όλα είναι καλά. Να συνεχίσουμε να δουλεύουμε και να παλεύουμε για να βελτιωθούμε», ανέφερε ο Καταλά ο οποίος μέσα σε τρεις προτάσεις κατάφερε να συνοψίσει πολλά και να στείλει μηνύματα.

Ο κόσμος έπαιξε επίσης σημαντικό ρόλο. Μπήκε και αυτός στο παιχνίδι και έδωσε ώθηση. Πάει καιρός να ζήσουμε τόσο όμορφη ατμόσφαιρα στο ΑΕΚ Αρένα. Αν η παρουσία του κόσμου αυξηθεί ακόμη περισσότερο, που το αξίζει η ομάδα, και δούμε και σημαντική στήριξη και στα εκτός έδρας παιχνίδια, αυτό μπορεί να αποτελέσει και ένα επιπλέον κίνητρο για τους παίκτες.

Αυτό που προέχει τώρα είναι τα κεφάλια να μείνουν κάτω, τα πόδια να πατούν στο έδαφος και η ομάδα να πάει στην Πάφο έχοντας την ίδια θέληση που είχε με την Ομόνοια. Αν το πετύχουν αυτό η ΑΕΚ θα έχει όλα τα φόντα να δημιουργήσει κάτι πολύ καλό που θα έχει και διάρκεια αλλά και μέλλον…

Πάνος Λάρκος – Larnakaonline Sports

Send this to a friend