Home ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ Alexander College: Ακαδημαϊκό και Πρακτικό Συμπόσιο για Εκπαίδευση, Επιστήμη και ανάκαμψη από COVID 19
Alexander College: Ακαδημαϊκό και Πρακτικό Συμπόσιο για Εκπαίδευση, Επιστήμη και ανάκαμψη από COVID 19

Alexander College: Ακαδημαϊκό και Πρακτικό Συμπόσιο για Εκπαίδευση, Επιστήμη και ανάκαμψη από COVID 19

Ακαδημαϊκό και Πρακτικό Συμπόσιο με τίτλο «Εκπαίδευση και Επιστήμη του Σχεδιασμού-Ανακάμπτοντας από την Απομόνωση του COVID 19;» διοργανώνει το Alexander College στη Λάρνακα.

Σε δελτίο Τύπου του Alexander College αναφέρεται πως το συμπόσιο  διοργανώνεται από το Alexander College, τομέας Design και το Ερευνητικό Κέντρο Alexander και θα πραγματοποιηθεί στις 17 Σεπτεμβρίου 2021 από τις δέκα το πρωί μέχρι τη μία το μεσημέρι. Πρόκειται για μια συμβολή στις αναζητήσεις των αποτυπωμάτων που αφήνει ο εγκλεισμός και η πανδημική κρίση, για το ξεπέρασμα τους στην Εκπαίδευση, το Σχεδιασμό, στις Τέχνες και στην Έρευνα».

Προστίθεται ότι «στο συμπόσιο θα παρουσιάσει ομιλία ο Δρ Sam Vale από το Πανεπιστήμιο του Ηνωμένου Βασιλείου Canterbury Christ Church με τίτλο  «Rambles: Cautious steps in practice based research after  ‘The Lock Down Times’»- «Περιδιαβάσεις: Επιφυλακτικά βήματα στην πρακτική έρευνα μετά την Περίοδο του Εγκλεισμού». Ο Δρ Vale είναι Διδάκτορας Καλών Τεχνών, με Πτυχίο στη Φωτογραφία και Μεταπτυχιακό τίτλο στη Γραφιστική και τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν την τέχνη της αφήγησης, το γραφιστικό σχεδιασμό, την εικονογράφηση, τον κινηματογράφο, τον ήχο και τη φύση των υλικών».

Ομιλία θα παρουσιάσει επίσης ο «Βασίλης Βασιλειάδης ζωγράφος που εργάζεται ως εκπαιδευτικός στη Μέση Εκπαίδευση. Είναι για δεύτερη φορά ο επιμελητής της Biennale Λάρνακας (2016 και 2021), της μόνης καλλιτεχνικής Biennale που διοργανώνεται στην Κύπρο. Θα παρουσιάσει με τίτλο «Τί μπορεί να κάνει η Τέχνη στην εποχή της πανδημίας», ενώ έχει δώσει πολλές διαλέξεις γύρω από θέματα που αφορούν την Τέχνη γενικότερα και δεκάδες άρθρα του έχουν δημοσιευτεί σε περιοδικά, εφημερίδες και ιστοσελίδες».

Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου «στο συμπόσιο θα παρουσιάσουν δεκάλεπτες περιλήψεις εργασιών Ακαδημαϊκοί και Ερευνητές από την Εκπαίδευση, τη Γραφιστική, τις Καλές Τέχνες, τη Φωτογραφία και τη Μόδα, προσφέροντας διαφορετικές οπτικές, αλλά και επιλογές στην περίοδο της Πανδημίας και των Εγκλεισμών με στόχο μια διαφορετική ανάκαμψη».

Τις εργασίες του συμποσίου θα ανοίξει ο Υφυπουργός Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής Κυριάκος, ενώ το συνέδριο τέθηκε υπό την αιγίδα του Δήμου Λάρνακας και του Δημάρχου Ανδρέα Βύρα.

Το συμπόσιο θα πραγματοποιηθεί στο θεατράκι του Alexander College στη Λάρνακα «και θα μπορούν να το παρακολουθήσουν οι συμμετέχοντες μέσω Διαδικτυακής Σύνδεσης ενώ διατίθεται περιορισμένος αριθμός θέσεων στο χώρο για φυσική παρακολούθηση με βάση τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Θα εκδοθεί πιστοποιητικό παρακολούθησης σε όλους τους συμμετέχοντες».

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να εγγραφούν δωρεάν στη σελίδα: https://alexander.ac.cy/education-design-learning-recovering-from-covid-19-isolation/

Send this to a friend