Home ΛΑΡΝΑΚΑ Ακατάλληλα τα ταχυδρομεία Λάρνακας
Ακατάλληλα τα ταχυδρομεία Λάρνακας

Ακατάλληλα τα ταχυδρομεία Λάρνακας

ΓΡΑΦΕΙ ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Τον ιδανικό χώρο για ν’ ανεγερθεί ένα σύγχρονο κτήριο που να μπορεί να στεγάσει άνετα τις ταχυδρομικές υπηρεσίες της πόλης ψάχνουν εδώ και καιρό στη Λάρνακα. Είναι ενδεικτικό, πως και τα τρία κτήρια που στεγάζουν σήμερα τις ταχυδρομικές υπηρεσίες της Λάρνακας, το κεντρικό παρά την πλατεία Βασιλέως Παύλου, στην πλατεία Αγίου Λαζάρου και στην περιοχή Δροσιάς, δεν πληρούν απόλυτα τις προϋποθέσεις, αφού παρουσιάζουν προβλήματα στενότητας χώρου, ενώ στις συγκεκριμένες τοποθεσίες παρατηρείται και σοβαρό θέμα με τους ανεπαρκείς χώρους στάθμευσης.

Ο βουλευτής και μέλος της κοινοβουλευτικής επιτροπής Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων Χρίστος Ορφανίδης απέστειλε επιστολή στον πρόεδρο της εν λόγω επιτροπής, ζητώντας όπως εγγραφεί για αυτεπάγγελτη εξέταση το θέμα «H ανάγκη μετακίνησης των ταχυδρομικών υπηρεσιών από τους χώρους που στεγάζονται στην Λάρνακα».

Σε δηλώσεις του, ο κ. Ορφανίδης ανέφερε ότι οι χώροι που στεγάζουν σήμερα τις ταχυδρομικές υπηρεσίες, στα σημεία που λειτουργούν στη Λάρνακα, προκαλούν αφάνταστη ταλαιπωρία στο κοινό, ενώ η έλλειψη χώρων στάθμευσης στις περιοχές αυτές μεγεθύνει το πρόβλημα. Είναι γι’ αυτό το λόγο, σημειώνει ο βουλευτής, που το αρμόδιο υπουργείο, σε συνεργασία με το δήμο της πόλης, θα πρέπει να συνεργαστούν αρμονικά, προκειμένου να εξευρεθεί ο κατάλληλος χώρος, ώστε να ανεγερθεί ένα καινούργιο, σύγχρονο κτήριο, το οποίο να πληροί όλες τις προϋποθέσεις.

Στην επιστολή του, ο Χρ. Ορφανίδης ζητά κοινοβουλευτική ενημέρωση για τις προσπάθειες που γίνονται προκειμένου να επιλυθούν τα προβλήματα και να μετακινηθούν οι ταχυδρομικές υπηρεσίες της πόλης.

«Για να καταστεί εύρυθμη η λειτουργία των ταχυδρομικών υπηρεσιών της πόλη μας απαιτείται άμεσα η εξεύρεση ενός άλλου, κατάλληλου χώρου ή υφιστάμενου κτηρίου. Ακόμα και το ίδιο το προσωπικό των ταχυδρομικών υπηρεσιών καθημερινά αντιμετωπίζει προβλήματα ως προς την διεκπεραίωση των καθηκόντων του εξαιτίας της στενότητας χώρου», συμπλήρωσε.

Ο Χρ. Ορφανίδης δήλωσε ότι το θέμα αναμένεται να συζητηθεί στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή τέλη Σεπτεμβρίου ή αρχές Οκτωβρίου.

Send this to a friend