Home ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ Έτοιμος να δώσει εξηγήσεις στον ΠτΔ δηλώνει ο ΥΠΠΑΝ για το βιβλίο Αγγλικών (βίντεο)
Έτοιμος να δώσει εξηγήσεις στον ΠτΔ δηλώνει ο ΥΠΠΑΝ για το βιβλίο Αγγλικών (βίντεο)

Έτοιμος να δώσει εξηγήσεις στον ΠτΔ δηλώνει ο ΥΠΠΑΝ για το βιβλίο Αγγλικών (βίντεο)

Έτοιμος να δώσει εξηγήσεις στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας δηλώνει ο Υπουργός Παιδείας, αναφορικά με το επίμαχο βιβλίο τον Αγγλικών που εξυμνεί τον πατέρα των Τούρκων.

Απαντήσεις για το επίμαχο βιβλίο των Αγγλικών που εξυμνεί τον Κεμάλ Ατατούρκ και στην αρχική οδηγία που έφτασε στους καθηγητές, η οποία τους καλούσε να σκίσουν την σελίδα, έδωσε ο Υπουργός Παιδείας.

Η επίσημη  ανακοίνωση από το Υπουργείο ήταν η απόσυρσή του ανέφερε ο υπουργός παιδείας Πρόδρομος Προδρόμου, προσθέτοντας πως η αναφορά στον Κεμάλ Ατατούρκ δεν έχει θέση στο μάθημα των Αγγλικών.

Συγκεκριμένα ο κ. Προδρόμου είπε τα εξής:

Η απόφαση του Υπουργείο Παιδείας ήταν ότι το βιβλίο αποσύρεται. Μεσολάβησαν το πρωί της Τετάρτης μερικές ώρες με μια οδηγία για αφαίρεση της επίμαχης σελίδας, αυτό ήταν λάθος, εξάλλου εμείς δεν σκίζουμε βιβλία δεν έχουμε ανάγκη να κάνουμε κάτι τέτοιο. Στη Κύπρο δεν υπάρχει λογοκρισία. Η αναφορά στον Ατατούρκ και τον ιστορικό ρόλο του δεν έχουν θέση στη διδασκαλία των Αγγλικών».

Ο Υπουργός Παιδείας κλήθηκε την ερχόμενη Τρίτη να δώσει εξηγήσεις στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

«Η δημόσια συζήτηση δεν έχει καμία σχέση με το μάθημα των Αγγλικών, είναι ιδεολογικοπολιτικές επιδιώξεις διαφόρων, » ανέφερε ο υπουργός παιδείας .

Σύμφωνα με τον Πρόδρομο Προδρόμου, το Υπουργείο, θα φροντίσει να δοθεί στα παιδιά υλικό, για να συνεχιστεί η διδασκαλία, ενώ πρόσθεσε πως υπάρχουν ακόμα 2 βιβλία, για την διδασκαλία της Αγγλικής στην δευτέρα Λυκείου.

Πηγή: Sigmalive

Send this to a friend