Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η βελτίωση της ποιότητας ζωής των Λαρνακέων στόχος της «Εξυπνης Πόλης»
Η βελτίωση της ποιότητας ζωής των Λαρνακέων στόχος της «Εξυπνης Πόλης»

Η βελτίωση της ποιότητας ζωής των Λαρνακέων στόχος της «Εξυπνης Πόλης»

Η βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων αλλά και των επισκεπτών της Λάρνακας, είναι μεταξύ των στόχων της δημιουργίας του έργου «Εξυπνη Πόλη», του οποίου το πλαίσιο Στρατηγικής παρουσιάστηκε πρόσφατα στο Δημοτικό Συμβούλιο Λάρνακας από την εταιρεία Ernst & Young.

Σε γραπτή ανακοίνωση του Δήμου αναφέρεται ότι «ο βασικός στόχος του καθορισμού πλαισίου στρατηγικής για τη δημιουργία «Έξυπνης Πόλης» είναι η βελτίωση της ποιότητας της καθημερινής ζωής τόσο για τους κατοίκους όσο και για τους επισκέπτες της Λάρνακας. Παράλληλα, προβλέπει τη βελτίωση του έργου της Δημοτικής Αρχής ελαχιστοποιώντας την κατανάλωση πόρων μέσω της υιοθέτησης ολοκληρωμένων καινοτόμων λύσεων και τεχνολογιών».

Προστίθεται ότι «για τη βιωσιμότητα και την αποτελεσματικότητα του συγκεκριμένου έργου, απαιτείται η χρήση ανεπτυγμένων εργαλείων, τα οποία θα συνενώσουν πολλαπλές έξυπνες εφαρμογές για ενιαία διαχείριση τους, καλύπτοντας τους έμπειρους στόχους της «Εξυπνης Πόλης».

Μεταξύ των στόχων του έργου είναι «η ανάπτυξη ευρυζωνικών δικτύων του Δήμου για την κάλυψη σύγχρονων αναγκών της πόλης και του Δήμου, η ενίσχυση της βιώσιμης, αστικής κινητικότητας, με τεχνολογικά μέσα, η ενίσχυση της φυσικής ασφάλειας του κοινού, με τεχνολογικά μέσα, η βελτίωση της τουριστικής εμπειρίας των επισκεπτών μέσα από τη χρήση έξυπνων εφαρμογών και η παρακολούθηση των παραμέτρων ποιότητας του περιβάλλοντος, της ατμόσφαιρας και της συγκέντρωσης αστικών απορριμμάτων, μέσα στον αστικό ιστό».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «οι τεχνολογικές λύσεις που προσφέρει το έργο, περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων, σημεία ενημέρωσης (info-points & digital signage), έξυπνη στάθμευση και οδοφωτισμός, παρακολούθηση περιβαλλοντικών παραμέτρων, κάμερες και ανάλυση Video, έξυπνη διαχείριση κάδων απορριμμάτων και άλλα».

Σημειώνεται ότι «το έργο διαχωρίζεται σε τρείς φάσεις. Το Δημοτικό Συμβούλιο Λάρνακας αποφάσισε όπως η υλοποίηση του έργου αρχίσει με την έξυπνη στάθμευση – smart parking και γι’ αυτό έχουν ήδη προγραμματιστεί συναντήσεις, ενώ υπολογίζεται ότι οι εργασίες θα αρχίσουν εντός του 2022».

Send this to a friend