Home ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ Ταξίδι του χθες στο σήμερα – by Studio Bagno
Ταξίδι του χθες στο σήμερα – by Studio Bagno

Ταξίδι του χθες στο σήμερα – by Studio Bagno

Ένα ταξίδι που οι περισσότεροι τρομάζουν και μόνο στην ιδέα να το κάνουν. Όχι γιατί θα πρέπει να διασχίσουν τον υπερατλαντικό για να το πραγματοποιήσουν, αλλά γιατί δεν γνωρίζουν εάν ο τελικός προορισμός θα αξίζει τον κόπο.

Εάν όμως τολμούσαμε, να κάνουμε τον γύρο του κόσμου με δυο βαλίτσες στο χέρι, έστω και παλιές, στην επιστροφή, το χαμόγελο ικανοποίησης που θα είχαμε σε συνδυασμό με τις νέες εμπειρίες που θα δημιουργούσαμε θα μας ξεπλήρωναν για όλα.

Το ίδιο συμβαίνει και όταν κτίζουμε ένα καινούργιο σπίτι ή βρισκόμαστε στο δύσκολο στάδιο της ανακαίνισης. Φοβόμαστε να τολμήσουμε κάτι έξω από τις ασφαλείς ζώνες που βλέπουμε γύρω μας. Φοβόμαστε μην τυχόν και με τα χρόνια γίνει παλιομοδίτικο και δεν έχει πέραση.

Είναι φυσικό, όπως άλλωστε και με όλα τα πράγματα σε αυτό τον κόσμο, να πηγαινοέρχονται και να αλλάζουν οι τάσεις της μόδας. Το μυστικό όμως, ξέρετε ποιο είναι για να μην βρεθούμε ποτέ αντιμέτωποι με αυτό το δίλημμα; Να κάνουμε πάντα αυτό που αρέσει σε εμάς, αυτό που ταιριάζει με τον χαρακτήρα μας, αυτό που μας αποπνέει ηρεμία, αυτό που μας κάνει να νιώθουμε ζωντανοί.


Το να παντρέψουμε το παλιό στοιχείο με το μοντέρνο είναι κάτι που δεν θα χάσει ποτέ την διαχρονικότητα του, κάτι που σου δημιουργεί ένα πιο ασφαλή δίχτυ προστασίας στην αλλαγή, κάτι το οποίο θα αποφέρει στον χώρο μας ένα εκπληκτικό αποτέλεσμα.

Φανταστείτε διάφορα ζευγάρια από διαφορετικές χώρες: Άνδρας Αφρικανός με γυναίκα Ιταλίδα, γυναίκα Ισπανίδα με άνδρα Βραζιλιάνο, ή Μεξικάνα με Δανό.  Τι πανέμορφα μωρά θα κάνουν αυτά τα ζευγάρια που έχουν κόντρα χαρακτηριστικά μεταξύ τους; Μπορείτε να διανοηθείτε; Αντιλαμβάνεστε, ότι δεν χρειάζεται κάτι να είναι το ίδιο ή παρόμοιο με το άλλο για να υπάρχει ένα φανταστικό αποτέλεσμα.

Το Παραδοσιακό Μαρμαράκι είναι ένα υλικό που παντρεύεται πολύ εύκολα με ότι άλλο υλικό έχετε στην σκέψη σας να χρησιμοποιήσετε στο σπίτι σας. Είναι κάτι, που από μόνο του αποφέρει ζεστασιά και μπορεί να κάνει ένα μοντέρνο χώρο να μοιάζει με μια μεγάλη ανοικτή αγκαλιά. Μπορεί να γίνει σε όποιους χρωματισμούς θέλετε και έτσι συνδυάζετε εύκολα, σε όποιο χώρο του σπιτιού εσείς επιλέξετε να το τοποθετήσετε.

Είναι ιδανικό για να επιλεχθεί σε συνδυασμό με κεραμικό σε όψη τσιμέντου ή ακόμη και πατητή τσιμεντοκονία. Δυο υλικά τα οποία χρησιμοποιούνται κατά μεγάλο ποσοστό από τους περισσότερους οι οποίοι είναι στην διαδικασία κτισίματος αυτή την στιγμή. 

Επίσης θα ήταν παράλειψη εάν δεν κάναμε αναφορά στο γεγονός ότι το παρκέ συνδυάζεται εκπληκτικά με το παραδοσιακό μαρμαράκι γιατί αποπνέουν και τα δυο μια γεύση παράδοσης. Το ξύλο από την δική του μεριά δίνει μια λιτότητα και σιγουριά ενώ το παραδοσιακό μαρμαράκι στολίζει με την ιδιαιτερότητα του κάθε γωνιά του σπιτιού, τονίζοντας όλα τα δυνατά του χαρακτηριστικά και δίνοντας ένα αέρα ανεμελιάς και ζωντάνιας.

Αυτό το πάντρεμα του παραδοσιακού με το μοντέρνο ίσως ακυρώνει πολλούς από τους σύγχρονους κανόνες στον κλάδο της διακόσμησης, μας επιτρέπει όμως να γίνουμε απίστευτα δημιουργικοί και να παίξουμε με τους κανόνες που εκφράζουν εμάς και την οικογένεια μας.


Τρανό παράδειγμα του παντρέματος παραδοσιακού και μοντέρνου, με την άψογη κυριαρχία να δίδεται στο παραδοσιακό μαρμαράκι, τόλμησε να κάνει το INDIGO HOTEL στην Λάρνακα. Ένα ξενοδοχείο, στολίδι για την πόλη μας, το οποίο κατάφερε να πρωτοπορήσει με την διακόσμηση και την επιλογή των προϊόντων που επέλεξε για τον κάθε χώρο του ξεχωριστά.

Το παραδοσιακό μαρμαράκι σε συνδυασμό με την πατητή τσιμεντοκονία μπαίνοντας στο ξενοδοχείο, δίδουν στον χώρο ένα μοναδικό αποτέλεσμα, το οποίο δεν χορταίνει να βλέπει το μάτι.
Το υπέροχο Oinotelia wine bar, το οποίο διακρίνεται για τα διεθνή κρασιά και τα υπέροχα του κοκτέιλ, δημιούργησε ένα μαγευτικό, ζεστό και γαλήνιο χώρο, τοποθετώντας μια υπέροχη τριχρωμία από παραδοσιακό μαρμαράκι στο δάπεδο, και σε συνδυασμό με μοντέρνα έπιπλα και παιχνιδίσματα από ξύλο, έκανε την διαφορά.


Δημιουργήστε με αυτό τον τρόπο και στο σπίτι σας, μην αμφιβάλετε ούτε για μια στιγμή ότι το αποτέλεσμα θα είναι υπέροχο και μοναδικό.

Στο τέλος της διαδρομής, το αποτέλεσμα θα σας δικαιώσει! Όλοι θα ανυπομονούν να ανοίξουν αυτές οι παλιές βαλίτσες που δεν έχασαν ποτέ την γοητεία τους, για να δουν τι νέο έχουν μέσα!

Το ταξίδι αρχίζει όταν εσείς το αποφασίσετε, μα δεν θα τελειώσει ποτέ γιατί δεν θα κουραστείτε να το ζείτε…

TIP: Χρησιμοποιώντας τον κανόνα της αναλογίας 80/20, μπορείτε να κάνετε το τέλειο μιξάρισμα. 80% θα πρέπει να είναι το ένα στυλ που θα διαλέξετε να χρησιμοποιήσετε και 20% το άλλο στυλ. Μια φόρμουλα που έχει 100% επιτυχία.

Έλενα Κυριάκου
Υπεύθυνη Μάρκετινγκ
Photos by Dimitris Pieri

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας:

Tel.: 24 638911

Ή επισκεφθείτε τις σελίδες μας:

Website: studiobagno.com.cy

Facebook: Studio Bagno 

Instagram: Studio Bagno

 

Send this to a friend