Home ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ Μήνυμα Προδρόμου για εμβολιασμό μαθητών στην “πρεμιέρα” της σχολικής χρονιάς
Μήνυμα Προδρόμου για εμβολιασμό μαθητών στην “πρεμιέρα” της σχολικής χρονιάς

Μήνυμα Προδρόμου για εμβολιασμό μαθητών στην “πρεμιέρα” της σχολικής χρονιάς

Ομαλά άρχισε η νέα σχολική χρονιά για τη μέση εκπαίδευση, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Υπουργός Παιδείας, Πρόδρομος Προδρόμου μετά την επίσκεψή του στο Γυμνάσιο Ακρόπολης. 

“Πρέπει να παραμείνουμε σε εγρήγορση, η πανδημία είναι εδώ, διανέμεται και στα παιδιά ένα ενημερωτικό βιβλιαράκι για να φτάσει στους γονείς. Στα σχολεία της μέσης εκπαίδευσης λειτουργούμε με υγειονομικό πιστοποιητικό όπως τον Ιούνιο”.

Το μήνυμα για εμβολιασμούς

Η σημαντική αλλαγή τη φετινή σχολική χρονιά, όπως σημείωσε ο Υπουργός, είναι πως οι μαθητές μπορούν να εμβολιαστούν κατά της νόσου Covid-19.

“Θα πρέπει να κάνουμε ότι μπορούμε για να ενθαρρύνουμε τα παιδιά σιγά σιγά να αποκτήσουν με το εμβόλιο τη δυνατότητα να νιώθουν ασφάλεια και ατομικά για τη δική τους υγεία και συλλογικά ο καθένας για την καθένα των διπλανών του”.

Ευχαρίστησε τους εκπαιδευτικούς για την αφοσίωσή τους, το ζήλο και την αποτελεσματικότητα.

“Το γεγονός ότι η σχολική χρονιά ξεκίνησε ομαλά οφείλεται κυρίως στις Διευθύνσεις και τους εκπαιδευτικούς. Στο σχολείο δεν ερχόμαστε να κάνουμε άσκηση υγειονομικής ασφάλειας, είναι απαραίτητη για να κάνουμε αυτό που είναι το κύριο έργο μας, η μάθηση και η καλλιέργεια των παιδιών, δεν πρέπει να το ξεχνάμε είναι η τρίτη χρονιά που λειτουργούμε σε συνθήκες πανδημίας. Ευτυχώς τα σχολεία μπορούν να λειτουργήσουν με φυσική παρουσία και ευελπιστούμε ότι θα δώσουμε στα παιδιά ποιοτική εκπαίδευση.

Διαβάστε επίσης:

Το πρώτο κουδούνι σε Γυμνάσια και Λύκεια: Πίσω στα θρανία με Safepass

ΒΙΝΤΕΟ: Πήγαν σχολείο με .. φωτοβολίδες και πανό

Κινητές μονάδες δειγματοληψίας σε Γυμνάσια και Λύκεια με τη νέα σχολική χρονιά
Καθυστέρηση στον έλεγχο .. Safepass

Ερωτηθείς εάν τον προβληματίζει η μικρή καθυστέρηση που παρατηρήθηκε στο γυμνάσιο Ακρόπολης αναφορικά με τον έλεγχο μαθητών για safepass ο κ. Προδρόμου είπε,

“Δεν θα είναι στη συνέχεια το ίδιο, σχεδόν το σύνολο των εκπαιδευτικών έχει φανεί ότι διαθέτουν εμβολιασμό.  Άρα δεν θα ελέγχονται καθημερινά, το ίδιο και μια μερίδα μαθητών. Ξέρετε ότι οι εμβολιασμοί στις  ηλικίες 12-16 ετών έχουν ξεκινήσει πρόσφατα, στο βαθμό που τα παιδιά θα είναι εμβολιασμένα δεν θα χρειάζεται αυτή η διαδικασία με το safepass”.

Όσο για το πολυσυζημένο θέμα των μονοθέσιων θρανίων, ο Πρόδρομος Προδρόμου έριξε το μπαλάκι στις σχολικές εφορείες.

“Οι σχολικές εφορείες θα έπρεπε να κάνουν τη σωστή κατανομή, τα θρανία υπάρχουν, πιθανολογώ ότι σε κάποια σχολεία έχουν δώσει θρανία σε κάποιες αίθουσες και σε κάποια άλλα δεν πρόλαβαν ακόμα. Είναι θέμα απλό και πρακτικό έχουμε διαθέσιμα θρανία πολύ περισσότερα από όσα χρειάζονταν”.

Πηγή: alphanews

Send this to a friend