Home ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ Αύξηση κρουσμάτων με το άνοιγμα των σχολείων αναμένει ο Δρ. Βωνιάτης (ΒΙΝΤΕΟ)
Αύξηση κρουσμάτων με το άνοιγμα των σχολείων αναμένει ο Δρ. Βωνιάτης (ΒΙΝΤΕΟ)

Αύξηση κρουσμάτων με το άνοιγμα των σχολείων αναμένει ο Δρ. Βωνιάτης (ΒΙΝΤΕΟ)

Μπορεί το τελευταίο διάστημα τα στοιχεία αναφορικά με την εμβολιαστική κάλυψη να δείχνουν ότι η Κύπρος βρίσκεται σε καλό δρόμο με το 73,8% του ενήλικου πληθυσμού να έχει ολοκληρώσει το εμβολιαστικό του σχήμα, ωστόσο ο επιδημιολόγος Μιχάλης Βωνιάτης τόνισε πως για να υπάρξει η λεγόμενη ανοσία της αγέλης, θα πρέπει να συνυπολογιστεί και ο ανήλικος πληθυσμός.

Μιλώντας στην εκπομπή Alpha Καλημέρα, ο Δρ. Βωνιάτης τόνισε την ανάγκη να εστιάσουμε στην αύξηση της εμβολιαστικής κάλυψης σε ολόκληρο τον πληθυσμό που δύναται βάση των συστάσεων να εμβολιαστεί. Σε διαφορετική περίπτωση, πρόσθεσε, ο ιός θα βρίσκει κενά και θα εξαπλώνεται.

Κρίνοντας πως ενόψει του ανοίγματος των σχολείων έχουμε «κόψει πίσω» κατά την έκφραση του στους εμβολιασμούς, εκτίμησε ότι θα έχουμε αύξηση των κρουσμάτων γιατί όσα τεστ και να κάνουμε τα ανεμβολίαστα άτομα παραμένουν εκτεθειμένα στον ιό και έχουν μεγάλες πιθανότητες να προσβληθούν.

Παράλληλα εξήγησε ότι τα άτομα που εμβολιάστηκαν πριν από έξι μήνες, πιθανός η προστασία τους από τον ιό να πέσει κάτω από το 50% και εδώ εισέρχεται στη συζήτηση η ανάγκη για 3η δόση εμβολίου. Αυτό θα πρέπει τόνισε να το δούμε παράλληλα με την ενίσχυση της εμβολιαστικής κάλυψης στις ομάδες του πληθυσμού που έχουν χαμηλότερη κάλυψη.

Πηγή: alphanews

Send this to a friend