Home Uncategorized Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Νεκρός εντοπίστηκε χθες, ο δύτης ηλικίας 30 ετών ο οποίος αγνοείτο από το Σάββατο το μεσημέρι στη θαλάσσια περιοχή του αεροδρομίου Λάρνακας σε βάθος 18 μέτρων. Για τον εντοπισμό του ενεργοποιήθηκε το  Εθνικό Σχέδιο «ΝΕΑΡΧΟΣ», από το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λάρνακας, αποστέλλοντας στην περιοχή αεροναυτικά μέσα, ομάδες δυτών και πεζά περίπολα.

 

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας, το οποίο εξέδωσε διάταγμα κράτησης οκτώ ημερών εναντίον άνδρα ηλικίας 75 ετών σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση παράνομης κατοχής και παράνομης κατοχής ναρκωτικών με σκοπό την προμήθεια σε άλλο πρόσωπο, και παράνομης εισαγωγής ναρκωτικών, δηλαδή δύο κιλά και 285 γραμμάρια κάνναβης.

Ο 75χρόνος αφίχθηκε στο αεροδρόμιο Λάρνακας με πτήση από χώρα της Ευρώπης και μετά από τελωνειακό έλεγχο εντοπίστηκε στις αποσκευές του η ποσότητα των ναρκωτικών.

 

Παρουσιάστηκε την Τετάρτη που μας πέρασε το  αναθεωρημένο Master Plan της ενιαίας ανάπτυξης λιμανιού και μαρίνας ενώπιον των Δημοτικών Αρχών της πόλης μας.

Η πορεία των εργασιών στην παρούσα φάση βρίσκεται σε μεταβατικό στάδιο και το πρώτο τετράμηνο του 2022 η διαχείριση θα περάσει εξ’ ολοκλήρου στα χέρια της Κοινοπραξίας από την συνδιαχείριση που γίνεται τώρα με την Αρχή Λιμένων Κύπρου.

Το αναθεωρημένο Master Plan αποτελεί μια πρόταση που θα προσδώσει στη Λάρνακα ουσιαστική ώθηση και πρωταγωνιστική θέση στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου.

Ειδικά για τη μαρίνα, λέχθηκε ότι προγραμματίζεται μια από τις πιο όμορφες μαρίνες στην ανατολική Μεσόγειο, που θα φιλοξενεί περισσότερα από 800 σκάφη όλων των μεγεθών. Οι μελετητές ανέφεραν ότι τ’ όλο project χωρίζεται σε τέσσερεις φάσεις. Η πρώτη φάση θα διαρκέσει περίπου πέντε χρόνια.

Το Master Plan έχει υποβληθεί στα αρμόδια όργανα του κράτους για έγκριση κι έκδοση των απαραίτητων αδειών. Επίσης τον Οκτώβριο προγραμματίζεται δημόσια παρουσίαση του όλου έργου.

 

Το πρώτο στην ιστορία Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Παράκτιου Σάμπο, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στην παραλία των Φοινικούδων στη Λάρνακα, το Σαββατοκυρίακο με διοργανωτές την Παγκόσμια Ομοσπονδία (FIAS) και την Κυπριακή Ομοσπονδία Σάμπο.

Στο Παγκόσμιο Πρωταθλήμα Παράκτιου Σάμπο Ανδρών-Γυναικών, συμμετείχαν περίπου 130 αθλητές, από 15 χώρες, όπως Ρωσία, την Ουκρανία, την Ελλάδα, την Σερβία, το Καμερούν, την Κόστα Ρίκα και το Ουζμπεκιστάν.

 

 

 

 

 

 

 

Send this to a friend