Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ Λάρνακα: Θα πωλούσε ο 75χρονος την μαριχουάνα;
Λάρνακα: Θα πωλούσε ο 75χρονος την μαριχουάνα;

Λάρνακα: Θα πωλούσε ο 75χρονος την μαριχουάνα;

ΓΡΑΦΕΙ ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Ήταν έμπορας ή βαποράκι ναρκωτικών ο 75χρονος Αγγλοκύπριος, ο οποίος συνελήφθη τα ξημερώματα της Παρασκευής (27/8) στο αεροδρόμιο Λάρνακας φορτωμένος με μαριχουάνα; Αυτό το ερώτημα καλούνται να απαντήσουν οι ανακριτές της Υπηρεσίας Καταπολέμησης Ναρκωτικών, από την στιγμή που ο συλληφθείς δεν συνεργάζεται μαζί τους και κρατεί το στόμα του ερμητικά κλειστό.

Δύο είναι τα σενάρια που εξετάζουν οι ανακριτές της υπόθεσης. Είτε ο ίδιος να έφερε την μαριχουάνα στην Κύπρο για να την πωλήσει και να εξασφαλίσει κέρδος, είτε ν’ αποτελεί βαποράκι σπείρας που διοχετεύει ναρκωτικά στο νησί για προμήθεια. Ο ίδιος, πάντως, δεν δίνει καμία απολύτως εξήγηση στα μέλη της ΥΚΑΝ για το πώς βρέθηκαν τα ναρκωτικά στην αποσκευή του και ποιος ήταν ο προορισμός τους, γεγονός που δυσκολεύει τις προσπάθειες για εντοπισμό τυχόν συνεργατών του.

Ο 75χρονος αφίχθη γύρω στις 1 τα ξημερώματα με πτήση από την Αγγλία. Σ’ έλεγχο που έγινε στην αποσκευή του εντοπίστηκαν από αστυνομικούς της ΥΚΑΝ και από λειτουργούς του Τμήματος Τελωνείου δύο συσκευασίες, που περιείχαν μαριχουάνα, συνολικού βάρους δύο κιλών και σχεδόν 300 γραμμαρίων. Τα ναρκωτικά κατασχέθηκαν και στάλθηκαν για περαιτέρω εξετάσεις, ενώ ο ύποπτος οδηγήθηκε στα γραφεία της ΥΚΑΝ για ανάκριση.

Ο ύποπτος οδηγήθηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας, το οποίο εξέδωσε εναντίον του διάταγμα οκταήμερης κράτησης για διευκόλυνση των ανακρίσεων. Εναντίον του εξετάζονται αδικήματα εισαγωγής ναρκωτικών και κατοχής ναρκωτικών με σκοπό την προμήθεια σε άλλα πρόσωπα.

Ο διοικητής της ΥΚΑΝ Μιχάλης Κατσουνωτός δήλωσε στην εφημερίδα μας ότι δεν έχει διασαφηνιστεί ακόμα ο σκοπός της άφιξης του 75χρονου Αγγλοκύπριου στο νησί μας σε σχέση με τα ναρκωτικά που βρέθηκαν στην κατοχή του, καθότι δεν συνεργάζεται καθόλου με τις αρχές.

Πρόκειται για άτομο που δεν έχει απασχολήσει στο παρελθόν την ΥΚΑΝ. Ο κ. Κατσουνωτός είπε, επίσης, ότι η μαριχουάνα παραμένει διαχρονικά η ναρκωτική ουσία με την μεγαλύτερη χρήση στην Κύπρο.

 

Send this to a friend