Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Ο Δήμος Αθηένου, με μεγάλη ικανοποίηση, ανακοινώνει ότι ολοκληρώθηκε η αξιολόγηση και κατακύρωση του Διαγωνισμού για την ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΑΘΗΕΝΟΥ ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΩΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΛΥΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ.

Στον Διαγωνισμό λήφθηκαν 5 προσφορές από εργολάβους, οι οποίες αξιολογήθηκαν σε συνεργασία με τους μελετητές του έργου και το Τμήμα Πολεοδομίας και Οικήσεως και εγκρίθηκε η χαμηλότερη προσφορά της εταιρείας «MILONAS S&N (CONSTRUCTIONS) LTD», για €1.915.678,63 εκτός Φ.Π.Α. Η Σύμβαση θα έχει διάρκεια εκτέλεσης 24 μήνες από την ημερομηνία έναρξης του Έργου, που αναμένεται να γίνει σύντομα.

Το εξαιρετικό αυτό δείγμα αρχιτεκτονικής αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα έργα για τον Δήμο Αθηένου, σε ό,τι αφορά την ιστορική, αρχιτεκτονική, αλλά και την πολιτιστική αξία. Είναι ένα ιδιαίτερα πρωτοποριακό κτίσμα για τα δεδομένα της τότε εποχής και είναι έργο του μακαριστού σπουδαίου αρχιτέκτονα Νεοπτόλεμου Μιχαηλίδη, της δεκαετίας του 1950.

Το Έργο θα συμβάλει στην ουσιαστική αναζωογόνηση του διατηρητέου κτίσματος, αλλά και στην ανάπτυξη της περιοχής. Με την παράδοσή του, ο Δήμος Αθηένου θα μετατρέψει τον χώρο σε Πολυλειτουργικό Πολιτιστικό Κέντρο, με τη μεταφορά σ’ αυτόν όλων των τμημάτων του Δημοτικού Πολιτιστικού Ομίλου και της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, ενώ θα υπάρχει καφετέρια και άλλοι χώροι για δημιουργική απασχόληση των νέων και όχι μόνον.

Το έργο της ανάπλασης της Δημοτικής Αγοράς αποτελεί την Α’ Φάση του Έργου, ενώ σε συνάντηση του Δημάρχου Αθηένου με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Νουρή στις 9 Σεπτεμβρίου 2020, αυτός ενέκρινε και την άμεση προώθηση των διαδικασιών της Β’ Φάσης, που θα περιλαμβάνει τη Διαμόρφωση του Περιβάλλοντα Χώρου της Δημοτικής Αγοράς και της Εκκλησίας του Πολιούχου Αγίου της Αθηένου Αγίου Φωκά, ώστε τα δύο έργα να ολοκληρωθούν την ίδια περίοδο.

 

Το Τμήμα Πρασίνου του Δήμου Λάρνακας συνεχίζει το ετήσιο κλάδεμα φοινικιών που βρίσκονται πάνω σε πεζοδρόμια, χώρους πρασίνου και πάρκα, σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει ήδη ανακοινωθεί.

Μεταξύ των ημερομηνιών 9 με 13 Αυγούστου 2021, το συνεργείο του Δήμου θα κλαδεύει τις φοινικιές στην περιοχή του νέου Νοσοκομείου. Καλούνται οι δημότες που διαμένουν στην εν λόγω περιοχή όπως αποφεύγουν να σταθμεύουν τα οχήματα τους κάτω από τις φοίνικες προς αποφυγή ζημιών καθώς και καθυστέρηση των εργασιών.

Κατά την πιο πάνω περίοδο θα γίνεται καθαρισμός σε χώρους πρασίνου και πάρκα στην περιοχή Βεργίνας, στους Κυβερνητικούς Οικησμού Καμάρων, Ζήνωνα και Μακαρίου Γ’.

Επίσης, συνεργείο του Δήμου θα φροντίζει την επιδιόρθωση και συντήρηση παιγνιδιών στους παιγνιδότοπους της οδού Μαραθόβουνου στον Κυβερνητικό Οικισμό Κόκκινων, της οδού Ηλία Βανέζη στην περιοχή Βεργίνας και της Πλατεία Αγίου Ελευθερίου στον Κυβερνητικό Οικισμό Μακαρίου Γ’.

Με την ευκαιρία αυτή παρακαλούνται οι δημότες που επισκέπτονται πάρκα και παιγνιδότοπους όταν εντοπίζουν σπασμένα παιγνίδια, παγκάκια και καλάθους αχρήστων όπως ειδοποιούν το Τμήμα Πρασίνου στον τηλεφωνικό αριθμό 24658722 για την άμεση επιδιόρθωση τους.

 

Το Τμήμα Καθαριότητας του Δήμου Λάρνακας, πληροφορεί το κοινό ότι κατά τον μήνα Αύγουστο, θα πραγματοποιούνται γενικές εργασίες καθαρισμού σε διάφορα σημεία της πόλης. Παράλληλα σημειώνεται ότι το Τμήμα θα είναι έτοιμο να ανταποκριθεί σε έκτακτα περιστατικά που μπορεί να παρουσιαστούν.

Το προσωρινό Πράσινο Σημείο του Δήμου Λάρνακας, που βρίσκεται επί της οδού Βασίλη Μιχαηλίδη, θα λειτουργεί κανονικά κατά τον μήνα Αύγουστο ως το προκαθορισμένο ωράριο λειτουργίας του. Σημειώνεται ότι, παραμένει κλειστό κάθε Δεύτερα.

Κατά την τρέχουσα εβδομάδα έχει καθαριστεί επιπρόσθετα για Τρίτη φορά κατά την τρέχουσα χρονιά το τμήμα της Λεωφόρου Φανερωμένης από τον κυκλικό κόμβο ξυλογέφυρου μέχρι τη διασταύρωση των φώτων τροχαίας με την Λεωφόρο Αρτέμιδος.

Επίσης, έχει καθαριστεί μεγάλος ανοικτός χώρος πίσω από την οδό Αγίου Θεοδώρου πίσω από τον Κυβερνητικό Οικισμό Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ’.

 

Send this to a friend