Home ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΚΑΙΡΟΣ Καμίνι η Κύπρος: Σε ισχύ πορτοκαλί προειδοποίηση – 43 βαθμοί η θερμοκρασία
Καμίνι η Κύπρος: Σε ισχύ πορτοκαλί προειδοποίηση – 43 βαθμοί η θερμοκρασία

Καμίνι η Κύπρος: Σε ισχύ πορτοκαλί προειδοποίηση – 43 βαθμοί η θερμοκρασία

Νέα πορτοκαλί προειδοποίηση εξέδωσε το Τμήμα Μετεωρολογίας.

Σύμφωνα με την προειδοποίηση, σήμερα η μέγιστη θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 43 βαθμούς στο εσωτερικό και στους 35 στα υψηλότερα ορεινά.

Η προειδοποίηση είναι σε ισχύ από τη 01:00 μετά τα μεσάνυχτα, μέχρι και τις 17:00 το απόγευμα της Πέμπτης.

Αναλυτικά ο καιρός

Η θερμή αέρια μάζα, που επηρεάζει την περιοχή, αναμένεται να υποχωρήσει σταδιακά από το Σάββατο.

Σήμερα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, αλλά το μεσημέρι και το απόγευμα θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις, στα ορεινά και στο εσωτερικό. Οι άνεμοι θα πνέουν το πρωί μεταβλητοί ασθενείς, 3 μποφόρ και το απόγευμα κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Σταδιακά, στα νότια παράλια, θα καταστούν μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη, αλλά αργά το απόγευμα λίγο ταραγμένη, στα προσήνεμα. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 43 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 34 στα δυτικά παράλια, γύρω στους 37 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 35 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Τοπικά, στα παράλια, πιθανό να σχηματιστεί σταδιακά αραιή ομίχλη ή ομίχλη και χαμηλή νέφωση. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί και τοπικά μεταβλητοί, αρχικά ασθενείς και τοπικά μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, για να καταστούν σταδιακά ασθενείς, μέχρι 3 μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 26 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 22 στα νοτιοδυτικά παράλια, καθώς και στα ψηλότερα ορεινά και γύρω στους 25 βαθμούς στα υπόλοιπα παράλια.

Την Παρασκευή, το Σάββατο και την Κυριακή ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, αλλά το μεσημέρι και το απόγευμα θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις, κυρίως στα ορεινά και στο εσωτερικό, που την Κυριακή πιθανό να δώσουν μεμονωμένες βροχές ή καταιγίδα, κυρίως στα ορεινά. Τη νύκτα και νωρίς το πρωί αναμένεται τοπική αραιή ομίχλη ή ομίχλη και χαμηλή νέφωση.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση την Παρασκευή, για να κυμανθεί πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές, ενώ μέχρι την Κυριακή θα σημειώσει σταδιακά αισθητή πτώση, κυρίως στο εσωτερικό και στα ορεινά, για να κυμανθεί την Κυριακή γύρω στις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Send this to a friend