Home ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ Βωνιάτης: Η ιδιαιτερότητα του 4ου κύματος- Γιατί να εμβολιαστούν τα παιδιά
Βωνιάτης: Η ιδιαιτερότητα του 4ου κύματος- Γιατί να εμβολιαστούν τα παιδιά

Βωνιάτης: Η ιδιαιτερότητα του 4ου κύματος- Γιατί να εμβολιαστούν τα παιδιά

Για τη συζήτηση γύρω από τους εμβολιασμούς και τα κρούσματα μίλησε στην Πρώτη Εκπομπή του Ράδιο Πρώτο ο επιδημιολόγος, δρ. Μιχάλης Βωνιάτης.

Συγκεκριμένα, επιβεβαίωσε ότι «ο ιός βρίσκεται ένα βήμα μπροστά και αυτό το έχει αποδείξει με τη μετάλλαξη Δέλτα γιατί όλες οι χώρες ήλπιζαν ότι με τον εμβολιασμό θα είχαν ελέγξει την πανδημία αυτό το καλοκαίρι αλλά ακόμα και στις ΗΠΑ με 70% εμβολιαστική κάλυψης με μία δόση δεν κατάφεραν να τη θέσουν υπό έλεγχο, επειδή η μία δόση δεν είναι αρκετή. Έχουμε ένα πρόβλημα που δεν είναι μόνο στην Κύπρο, είναι παντού. Αυτό μας δυσκολεύει επειδή ουσιαστικά αυτοί που προσβάλλονται από αυτή τη μετάλλαξη περισσότερο είναι οι ανεμβολίαστοι. Στην Κύπρο εννέα στους δέκα που νοσηλεύονται είναι ανεμβολίαστοι. Σε αυτούς θα κυκλοφορήσει ο ιός, γι αυτό βλέπουμε αυτά τα κρούσματα».

Πρόσθεσε ότι «δυστυχώς έχουμε δει το φαινόμενο που δεν είδαμε στα άλλα κύματα, δηλαδή το 1/3 των νοσηλευόμενων να νοσούν πολύ βαριά».

Σε σχέση με τους εμβολιασμούς παιδιών και τις ανησυχίες που υπάρχουν ανέφερε ότι «αυτά τα πράγματα δεν γίνονται έτσι στο πόδι, ουσιαστικά στηρίζονται πάνω σε πολύ τεκμηριωμένες μελέτες για την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα. Έχουν δοθεί εκατομμύρια δόσεις σε παιδιά τόσο στις ΗΠΑ όσο και σε ευρωπαϊκές χώρες. Θα κάνουμε καλό και στο εμβολιαστικό πρόγραμμα και στα παιδιά, θα τα προστατέψουμε γιατί δεν έχουν θανάτους ανάμεσα στα παιδιά αλλά κάποια σύνδρομα που είναι αποτέλεσμα της covid19 μπορούν να αφήσουν κάποια κατάλοιπα.

Πηγή: Sigmalive

Send this to a friend