Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Ένοχος ο “παππούς” για σεξουαλική κακοποίηση των δυο ανήλικων εγγονιών του
Ένοχος ο “παππούς” για σεξουαλική κακοποίηση των δυο ανήλικων εγγονιών του

Ένοχος ο “παππούς” για σεξουαλική κακοποίηση των δυο ανήλικων εγγονιών του

ΓΡΑΦΕΙ ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Ένοχο έκρινε το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λάρνακας – Αμμοχώστου 70χρονο Βρετανό, ο οποίος κατηγορείται ότι κακοποίησε σεξουαλικά τα δύο ανήλικα εγγόνια του…

Ο κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος, μετά από ακροαματική διαδικασία, σε αριθμό κατηγοριών που αφορούν σεξουαλική  κακοποίηση ανηλίκων.

Σύμφωνα με τον νόμο, οι κατηγορίες στις οποίες κρίθηκε ένοχος ο Βρετανός επισύρουν πολυετείς ποινές φυλάκισης, μέχρι και δια βίου φυλάκιση. Παραπονούμενοι στην υπόθεση αυτή είναι τα δύο ανήλικα εγγόνια του 70χρονου, αγοράκι και κοριτσάκι, τα οποία διαμένουν μαζί με τους γονείς τους στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου.

Η ακροαματική διαδικασία της υπόθεσης διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών για ευνόητους λόγους. Τα δύο ανήλικα αδέλφια έδωσαν μαρτυρία στο δικαστήριο με φυσική παρουσία, αλλά με τη λήψη μέτρων προστασίας. Μαρτυρία στο δικαστήριο έδωσαν και οι γονείς των ανηλίκων.

Συνολικά κατέθεσαν στη δίκη οκτώ μάρτυρες κατηγορίας. Την υπόθεση για την κατηγορούσα αρχή χειρίστηκε ο δημόσιος κατήγορος Αντώνης Αντωνίου. Τα αδικήματα διαπράχθηκαν αρχές του 2019, στο σπίτι των ανηλίκων.

Η υπόθεση, οι λεπτομέρειες της οποίας προκαλούν σοκ και αποτροπιασμό, βγήκε στην επιφάνεια όταν ένα από τα ανήλικα παιδιά εξιστόρησε τα όσα αποτρόπαια λάμβαναν χώρα στο σπίτι με τον παππού στον μεγαλύτερο αδελφό του, με αποτέλεσμα ο τελευταίος να ενημερώσει σχετικά τους γονείς του, οι οποίοι τον Απρίλιο του ίδιου χρόνου προέβησαν σε καταγγελία στην Αστυνομία.

Ο κατηγορούμενος συνελήφθη με ευρωπαικό ένταλμα σύλληψης στην Αγγλία, λίγο καιρό μετά την καταγγελία που έγινε εις βάρος του. Μεταφέρθηκε στην Κύπρο, όπου παρέμεινε υπό κράτηση μέχρι την ολοκλήρωση της δίκης.

Η υπόθεση θα συνεχιστεί σήμερα Τετάρτη (4/8) προκειμένου ο συνήγορος υπεράσπισης ν’ αγορεύσει για μετριασμό της ποινής.

Πήδηξε από το παράθυρο

————————————–

Να σημειωθεί, ότι ο συγκεκριμένος κατηγορούμενος, όταν η παρούσα υπόθεση βρισκόταν ακόμα στο στάδιο της διερεύνησης κι ενώ είχε οδηγηθεί στο Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου, στο Παραλίμνι, για σκοπούς προφυλάκισής του, είχε… πηδήξει από το παράθυρο του δικαστηρίου, από τον πρώτο όροφο, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ελαφρά. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου έτυχε ιατρικής περίθαλψης.

Send this to a friend