Home ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ Ανάγκη για τρίτη ή ενισχυτική δόση: Τι ισχύει για το εμβόλιο κάθε εταιρείας
Ανάγκη για τρίτη ή ενισχυτική δόση: Τι ισχύει για το εμβόλιο κάθε εταιρείας

Ανάγκη για τρίτη ή ενισχυτική δόση: Τι ισχύει για το εμβόλιο κάθε εταιρείας

Ενώ η Κύπρος σπάει σήμερα το φράγμα του ενός εκατομμυρίου εμβολιασμών, εντείνονται οι σκέψεις για τρίτη ή ενισχυτική δόση του εμβολίου για “υπενθύμιση” των αντισωμάτων για καταπολέμηση της πανδημίας του κορωνοϊού ώστε να θωρακιστεί καλύτερα ο πληθυσμός πριν επιστρέψουμε σε κλειστούς χώρους το φθινόπωρο και το χειμώνα.

Η επιστημονική κοινότητα βρίσκεται και πάλι σε έναν μαραθώνιο για να βρει το όπλο που θα χρησιμοποιήσει για τις προκλήσεις που φέρνει η πανδημία, ενώ ο ιός “κοκκινίζει” τη μια χώρα μετά την άλλη σε περίοδο καλοκαιριού.

Φαίνεται να υπάρχει ανάγκη για τρίτη δόση ή ενισχυτική δόση τονίζει μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο η Αναπληρώτρια Διευθύντρια των Φαρμακευτικών Υπηρεσιών Έλενα Παναγιωτοπούλου και εξηγώντας ότι βρίσκονται σε εξέλιξη κλινικές δοκιμές. Ερωτηθείσα αναφορικά με τις ανακοινώσεις χωρών για νέους εμβολιασμούς από Σεπτέμβριο, η κ. Παναγιωτοπούλου είπε ότι πρόκειται για πρόθεση και όχι απόφαση, καθώς αναμένονται τα αποτελέσματα των εταιρειών.

Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε, η Pfizer δοκιμάζει το εμβόλιο της για μια τρίτη δόση, η Moderna δοκιμάζει ενισχυτική δόση, η AstraZeneca επικεντρώνεται πλέον σε φάρμακα και η Johnson&Johnson δοκιμάζει δεύτερη δόση του εμβολίου της.

Όσον αφορά τα θέματα παρενεργειών είπε ότι υπάρχει διαφάνεια και οι Φαρμακευτικές Υπηρεσίες δίνουν όλα τα δεδομένα στη δημοσιότητα.

Σημειώνεται ότι εντός της ημέρας πρόκειται να φτάσουμε το ένα εκατομμύριο εμβολιασμών με το ενδιαφέρον να είναι αυξημένο καθώς κάθε ημέρα γίνονται μέσω των walk in κέντρων μέχρι και χίλιοι εμβολιασμοί.

Πηγή: alphanews

Send this to a friend