Home ΛΑΡΝΑΚΑ Βάλτε, επιτέλους, τάξη στις Φοινικούδες (φώτο)
Βάλτε, επιτέλους, τάξη στις Φοινικούδες (φώτο)

Βάλτε, επιτέλους, τάξη στις Φοινικούδες (φώτο)

Γράφει ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΣ

Ανεξέλεγκτη τείνει να καταντήσει η κατάσταση στο παραλιακό μέτωπο των Φοινικούδων με τους διάφορους πλανοδιοπώλες που στήνουν τα εμπορεύματά τους προς πώληση κατά μήκος του πεζόδρομου (προς την πλευρά της θάλασσας).

Δεν έχουμε τίποτε εναντίον των συγκεκριμένων πλανοδιοπωλών, οι οποίοι προσπαθούν κι αυτοί να βγάλουν τα προς το ζην, αλλά αυτή η κατάσταση με την ανεξέλεγκτη στάθμευση οχημάτων κατά μήκος του πεζόδρομου και πάνω στην άμμο, θα πρέπει επιτέλους να εκλείψει.

Επιπρόσθετα, κάποιοι πλανοδιοπώλες καλύπτουν σχεδόν τον μισό πεζόδρομο με την έκθεση των εμπορευμάτων που έχουν προς πώληση…

Μιλάμε για την «βιτρίνα» της Λάρνακας και για ένα από τα πιο πολυσύχναστα παραλιακά μέτωπα της Κύπρου, χειμώνα – καλοκαίρι.

Πρόσφατα, ο Δήμος Λάρνακας πήρε την πρωτοβουλία (και καλά έκανε) να κατασκευαστούν ειδικοί πλακόστρωτοι χώροι κατά μήκος του παραλιακού πεζόδρομου για να εγκατασταθούν εκεί οι πλανοδιοπώλες, ώστε να μπει μια τάξη.

Δυστυχώς ακόμα (αρχές Αυγούστου) δεν έχει γίνει η μετακόμιση των πλανοδιοπωλών, παρόλο που οι χώροι είναι έτοιμοι.

Το παραλιακό μέτωπο των Φοινικούδων κατάντησε… parking place, όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες που δημοσιεύουμε.

Ο Δήμος καλείται να πάρει «σκούπα» και να βάλει μια τάξη, ώστε να σταματήσει αυτή η άναρχη κατάσταση. Ο καθένας σταθμεύει όπου θέλει, όποτε θέλει, τοποθετηθεί τα προϊόντα του όπου θέλει, χωρίς να δίνει λογαριασμό σε κανέναν…

 

Send this to a friend