Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΕΛΛΑΔΑ Ελλάδα: Σε Θρακομακεδόνες, Τατόι και Ολυμπιακό Χωριό η φωτιά (ΒΙΝΤΕΟ)
Ελλάδα: Σε Θρακομακεδόνες, Τατόι και Ολυμπιακό Χωριό η φωτιά (ΒΙΝΤΕΟ)

Ελλάδα: Σε Θρακομακεδόνες, Τατόι και Ολυμπιακό Χωριό η φωτιά (ΒΙΝΤΕΟ)

Στις φλόγες έχουν τυλιχθεί σπίτια στη Βαρυμπόμπη, αλλά και στις Αδάμες, καθώς μαίνεται η φωτιά που ξέσπασε από το μεσημέρι στην περιοχή της Βαρυμπόμπης.

Πολύ νωρίτερα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έδωσε εντολή εκκένωσης της περιοχής με μήνυμα στο 112 και ήδη οι κάτοικοι εγκαταλείπουν την περιοχή. Παρά τις εντατικές προσπάθειες και το τείχος επίγειων και εναέριων πυροσβεστικών δυνάμεων, οι φλόγες τελικώς πέρασαν το ρεύμα της Χελιδονούς.

Η φωτιά έχει εξαπλωθεί σε Θρακομακεδόνες, Τατόι και Ολυμπιακό Χωριό, όπου οι φλόγες έχουν φτάσει 150 μέτρα από το κολυμβητήριο

Πυροσβέστες πηγαίνουν πόρτα πόρτα στη Βαρυμπόμπη και πραγματοποιούν απεγκλωβισμούς. Ήδη, έχουν εκκενωθεί Θρακομακεδόνες και Βαρυμπόμπη. Μέχρι στιγμής, 6 ατομα με αναπνευστικά προβλήματα έχουν διακομισθεί στο Σισμανόγλειο και ένας πυροσβέστης με δύσπνοια στο 251.

Οι φλόγες έχουν φτάσει έως τον πυροσβεστικό σταθμό του Ολυμπιακού Χωριού, μία ανάσα δηλάδη από τον κατοικημένο ιστό της πόλης, για την κατάσβεση των οποίων επιχειρούν εντατικά οι πυροσβεστικές δυνάμεις. Σε εφαρμογή έχουν τεθεί επίσης όλα τα σχέδια πυροπροστασίας γύρω από τις στρατιωτικές εγκαταστάσεις.

Πριν από λίγο, στην πλατεία της Βαρυμπόμπης εμφανίστηκαν άλογα, που απελευθερώθηκαν από τους Ιππικούς Ομίλους που λειτουργούν στην περιοχή, καθώς η φωτιά πλησίαζε επικίνδυνα.

Δεκατέσσερις κλήσεις για εγκλωβισμένους στην περιοχή της Βαρυμπόμπης όπου μαίνεται η πυρκαγιά, έχουν γίνει στην Άμεση Δράση όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία και ήδη περιπολικά με τη συνδρομή πυροσβεστικών οχημάτων προσπαθούν να προσεγγίσουν για να απομακρύνουν τους πολίτες.

Μέχρι στιγμής έχουν εκκενωθεί η περιοχή της Άνω Βαρυμπόμπης, μια κατασκήνωση, ο οικισμός Αδάμες και οι Θρακομακεδόνες.

Πηγή: Πρώτο Θέμα 

Send this to a friend