Home ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ Τέλος τα δώρα στους ανεμβολίαστους – Ώρα για προσωπική ευθύνη
Τέλος τα δώρα στους ανεμβολίαστους – Ώρα για προσωπική ευθύνη

Τέλος τα δώρα στους ανεμβολίαστους – Ώρα για προσωπική ευθύνη

Αλλαγές στη στρατηγική της κυβέρνησης για καταπολέμηση της πανδημίας και αύξηση του ποσοστού εμβολιαστικής κάλυψης του πληθυσμού έφερε ο Αύγουστος.

Με τον τερματισμό του προγράμματος δωρεάν διενέργειας rapid tests στενεύει ο κλοιός για τους πολίτες που δεν έχουν εμβολιαστεί, την ίδια ώρα που κυβέρνηση και Υπουργείο Υγείας ρίχνουν το μπαλάκι στους γονείς για εμβολιασμό παιδιών από 12-15 ετών, πριν από την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Πέραν του 65% του πληθυσμού έχει ολοκληρώσει το εμβολιαστικό του σχήμα, με το Υπουργείο Υγείας να ελπίζει ότι μέχρι το τέλος Αυγούστου θα εμβολιαστεί τουλάχιστον το 75%-80% του πληθυσμού. Η αύξηση του ενδιαφέροντος των πολιτών για εμβολιασμό έφερε και πτώση στον αριθμό των νέων περιστατικών που εντοπίζονται καθημερινά, καθώς και σταθεροποίηση στον αριθμό των νοσηλειών, με την κατάσταση ωστόσο στα δημόσια νοσηλευτήρια να παραμένει κρίσιμη.

Ανάσα στα τμήματα ατυχημάτων και επειγόντων περιστατικών δίνουν προσωπικοί γιατροί που θα στελεχώνουν τα Σαββατοκύριακα τα τμήματα, οι οποίοι αναλαμβάνουν τον χειρισμό μη επειγόντων περιστατικών, με απώτερο σκοπό την αποσυμφόρηση των ΤΑΕΠ.

Πηγή: Πολίτης

Send this to a friend