Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Κυβερνητικές Εξετάσεις για θέσεις εισδοχής στη Δημόσια Υπηρεσία
Κυβερνητικές Εξετάσεις για θέσεις εισδοχής στη Δημόσια Υπηρεσία

Κυβερνητικές Εξετάσεις για θέσεις εισδοχής στη Δημόσια Υπηρεσία

Έχει ανατεθεί στην Υπηρεσία Εξετάσεων η διοργάνωση και διεξαγωγή των ετήσιων γραπτών εξετάσεων για πρόσληψη στη Δημόσια Υπηρεσία , οι οποίες είναι προγραμματισμένες για τις 23/10/2021 (θέσεις των οποίων η αρχική κλίμακα δεν υπερβαίνει την κλίμακα Α7) και 6//11/2021 (θέσεις των οποίων η αρχική κλίμακα δεν υπερβαίνει την κλίμακα Α8- πτυχίο ή ισότιμο προσόν).

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, η Υπηρεσία Εξετάσεων της Διεύθυνσης Ανώτερης Εκπαίδευσης ενημερώνει το κοινό ότι η αρμόδια Ειδική Επιτροπή που προβλέπεται από τον Περί Αξιολόγησης Υποψηφίων για Διορισμό στη Δημόσια Υπηρεσία Νόμο του 1998 έως 2021 έχει αναθέσει στην Υπηρεσία Εξετάσεων την διοργάνωση και διεξαγωγή των ετήσιων γραπτών εξετάσεων για πρόσληψη στη Δημόσια Υπηρεσία , οι οποίες είναι προγραμματισμένες για τις 23/10/2021 (θέσεις των οποίων η αρχική κλίμακα δεν υπερβαίνει την κλίμακα Α7) και 6//11/2021 (θέσεις των οποίων η αρχική κλίμακα δεν υπερβαίνει την κλίμακα Α8- πτυχίο ή ισότιμο προσόν).

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ειδικής Επιτροπής, την οποία επισυνάπτει το Υπουργείο Παιδείας, οι γραπτές εξετάσεις που θα ισχύσουν για την πλήρωση θέσεων εισδοχής στη δημόσια υπηρεσία που ενδεχομένως να δημοσιευτούν κατά το έτος 2022, θα διεξαχθούν υπό την ευθύνη της Υπηρεσίας Εξετάσεων του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας: το Σάββατο 23.10.2021, για τις θέσεις των οποίων η αρχική κλίμακα δεν υπερβαίνει την Κλίμακα Α7 του κυβερνητικού μισθολογίου, για τις οποίες απαιτείται ως βασικό προσόν απολυτήριο σχολής μέσης παιδείας ή δίπλωμα τριετούς μεταλυκειακού κύκλου σπουδών (μη επιστημονικές θέσεις), και το Σάββατο 6.11.2021, αναφορικά με τις θέσεις των οποίων η αρχική κλίμακα δεν υπερβαίνει την Κλίμακα Α8 του κυβερνητικού μισθολογίου, για τις οποίες απαιτείται ως βασικό προσόν πανεπιστημιακό δίπλωμα ή ισότιμο προσόν (επιστημονικές θέσεις).

Η γραπτή εξέταση, και στις δύο περιπτώσεις, θα είναι εξέταση ικανοτήτων/δεξιοτήτων, αποτελούμενη από τα ακόλουθα τρία θέματα: αριθμητική ικανότητα, αφαιρετική ικανότητα, και λεκτική ικανότητα.

Επιτυχών θα θεωρείται όποιος συγκεντρώσει συνολική βαθμολογία 50% τουλάχιστον, κατά μέσο όρο και στο καθένα από τα θέματα 40% τουλάχιστον.

Οι βαθμολογίες των επιτυχόντων θα υπόκεινται σε περαιτέρω στατιστική επεξεργασία και η τελική βαθμολογία που θα δοθεί από την Υπηρεσία Εξετάσεων θα είναι σε τρία δεκαδικά.

Σημειώνεται ότι η επιτυχία στην πιο πάνω Γραπτή Εξέταση αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την υποβολή στην Επιτροπή Δημόσιας Υπηρεσίας αίτησης διορισμού σε οποιαδήποτε από τις θέσεις που περιλαμβάνονται στο Παράρτημα Ια (για θέσεις εισδοχής στη δημόσια υπηρεσία των οποίων η αρχική κλίμακα δεν υπερβαίνει την Κλ.Α7 του Κυβερνητικού μισθολογίου, για τις οποίες απαιτείται ως βασικό προσόν απολυτήριο σχολής μέσης παιδείας ή δίπλωμα τριετούς μεταλυκειακού κύκλου σπουδών) και Παράρτημα Ιβ (για θέσεις εισδοχής στη δημόσια υπηρεσία των οποίων η αρχική κλίμακα δεν υπερβαίνει την Κλ.Α8 του Κυβερνητικού μισθολογίου, για τις οποίες απαιτείται ως βασικό προσόν πανεπιστημιακό δίπλωμα ή ισότιμο προσόν) σε περίπτωση που αυτές προκηρυχθούν το 2022.

Σημειώνεται ότι οι σχετικοί κατάλογοι των θέσεων αναμένεται να εγκριθούν από τη Βουλή των Αντιπροσώπων και να δημοσιευτούν στην Επίσημη Εφημερίδα της Δημοκρατίας.

Σχετική ενημέρωση και ανάρτηση των σχετικών Καταλόγων θα ακολουθήσει τόσο στην ιστοσελίδα της Επιτροπής όσο και στις ιστοσελίδες της Υπηρεσίας Εξετάσεων και του Τμήματος Δημόσιας Διοίκησης και Προσωπικού.

Η Υπηρεσία Εξετάσεων του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας θα αρχίσει να δέχεται ηλεκτρονικά αιτήσεις για συμμετοχή στις πιο πάνω εξετάσεις στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου 2021.

Ο σχετικός ιστότοπος μέσω του οποίου θα υποβάλλονται οι αιτήσεις και οι ακριβείς ημερομηνίες της έναρξης υποβολής αιτήσεων, καθώς και άλλες πληροφορίες, σχετικές με τις εξετάσεις θα ανακοινωθούν το πρώτο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου 2021.

Το τέλος συμμετοχής ορίστηκε στα πενήντα (€50) ευρώ για κάθε εξέταση.

Περισσότερες πληροφορίες για τις εξετάσεις θα ανακοινωθούν στην Επίσημη Εφημερίδα της Δημοκρατίας και στις ιστοσελίδες της Υπηρεσίας Εξετάσεων του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, Επιτροπής Δημόσιας Υπηρεσίας και του Τμήματος Δημόσιας Διοίκησης και Προσωπικού.

Send this to a friend