Home ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ Ηχηρό μήνυμα παιδιάτρων: “Δεν φοβόμαστε, δεν θα μας φιμώσουν οι αντιεμβολιαστές”
Ηχηρό μήνυμα παιδιάτρων: “Δεν φοβόμαστε, δεν θα μας φιμώσουν οι αντιεμβολιαστές”

Ηχηρό μήνυμα παιδιάτρων: “Δεν φοβόμαστε, δεν θα μας φιμώσουν οι αντιεμβολιαστές”Στοιχεία, αποδείξεις και ονόματα παρέδωσε στην Αστυνομία η Παιδιατρική Εταιρεία για τις απειλές εναντίον των μελών της λόγω της πρότασής τους υπέρ του εμβολιασμού των παιδιών κατά της πανδημίας του κορωνοϊού. Μιλώντας στο AlphaNewsLive ο Πρόεδρος της Παιδιατρικής Εταιρείας Μιχάλης Αναστασιάδης τονίζει ότι δεν φοβούνται και ότι δεν θα “περάσει” η προσπάθεια φίμωσης της επιστημονικής τους άποψης.

“Αφορά ουσιαστικά κάποιες αήθεις κατ’ εμάς επιθέσεις, είτε υπό τη μορφή ύβρεων, είτε απαξιωτικών σχολίων, είτε ακόμα χειρότερα υπό τη μορφή θρασύδειλων απειλών κατά της ζωής μας, των μελών της Παιδιατρικής Εταιρείας, μέσω διαδικτυακών αναρτήσεων, απλά και μόνο επιτελώντας το καθήκον μας καταθέσαμε μια υπεύθυνη και τεκμηριωμένη, επιστημονική πρόταση.”

“Δεν αναμέναμε αυτό το κατάντημα”, σχολιάζει ο Δρ. Αναστασιάδης και προσθέτει ότι δεν μπορούν να αφήσουν κάτι τέτοιο να συνεχιστεί.


“Όπως αντιλαμβάνεστε, τέτοιου είδους απαράδεκτες, ακραίες απειλές, σε μια ευνομούμενη δημοκρατική πολιτεία, θα μας βρίσκουν πάντα αντίθετους και οφείλαμε, προσπαθώντας να προασπίσουμε και το κύρος και την αξιοπρέπεια του ιατρικού λειτουργήματος, το οποίο δεν επιτρέπουμε να το θίγει κανένας, υποχρεωθήκαμε να προβούμε σε καταγγελία στην Αστυνομία.”

Πρόκειται για αναρτήσεις στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Facebook, με την πλειοψηφία να αφορούν υβριστικά και απαξιωτικά σχόλια ωστόσο μερικά περιέχουν σοβαρές απειλές για τη ζωή γιατρών.

Ερωτηθείς ο Δρ. Αναστασιάδης αν η Παιδιατρική Εταιρεία θα λάβει κάποια επιπρόσθετα μέτρα για προστασία των μελών της είπε:

“Εμείς δεν φοβόμαστε να αντιπαρατεθούμε με την αρρώστια και το θάνατο, άρα όλα αυτά δεν μας προξενούν κανένα φόβο, αγανάκτηση μόνο και αποτροπιασμό. Στο σκοπό τον οποίον είμαστε ταγμένοι να υπηρετήσουμε, δηλαδή την προάσπιση της υγείας, της ασφάλειας και της ευημερίας των παιδιών μας, παραμένουμε προσηλωμένοι και η όποια πρόκληση ή προσπάθεια φίμωσης ή τρομοκράτησής μας δεν πρόκειται να μας κάμψει.

Απαντώντας σε ερώτηση αν όντως συντρέχει οποιοσδήποτε λόγος ανησυχίας για τον εμβολιασμό παιδιών, ο Δρ. Αναστασιάδης τονίζει ότι κατανοεί τις όποιες λογικές ανησυχίες ή προβληματισμούς.

“Αυτοί οι κίνδυνοι είναι απειροελάχιστοι και σίγουρα η σχέση οφέλους και ρίσκου από τον εμβολιασμό είναι συντριπτικά υπέρ του οφέλους, επομένως δεν έχουμε ενδοιασμούς ως προς το θέμα της ασφάλειας αλλά και εμείς παρακολουθούμε και θα συνεχίσουμε να παρατηρούμε τα όποια επιπρόσθετα στοιχεία προκύπτουν.”

“Αυτή τη στιγμή απολύτως υπεύθυνα και ακολουθώντας τις επίσημες συστάσεις όλων αρμόδιων υγειονομικών φορέων, βλέπουμε, διαπιστώνουμε, ότι τα συγκεκριμένα εμβόλια διακατέχονται και από υψηλό προφίλ ασφάλειας αλλά και αποτελεσματικότητας”, τονίζει ο γιατρός.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, τα στοιχεία που έχουν κατατεθεί αξιολογούνται από τους ανακριτές ώστε να διαπιστωθεί αν υπάρχει ενδεχόμενο διάπραξης ποινικών αδικημάτων από οποιοδήποτε πρόσωπο.

Οι ανακριτές έχουν ενώπιόν τους αποδείξεις με ονόματα των ατόμων που εκτόξευσαν απειλές.

Πηγή: alphanews
Send this to a friend