Home ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ Απροετοίμαστα πιάστηκαν τα φαρμακεία για τα rapid τεστ
Απροετοίμαστα πιάστηκαν τα φαρμακεία για τα rapid τεστ

Απροετοίμαστα πιάστηκαν τα φαρμακεία για τα rapid τεστ

Απροετοίμαστα στις ανάγκες για διενέργεια rapid τεστ βρέθηκαν μπροστά στην απόφαση της Κυβέρνησης να δοθεί τέλος στη δωρεάν δειγματοληψία στο γενικό πληθυσμό, τα φαρμακεία την πρώτη Κυριακή.

Με αφορμή παράπονα συμπολιτών μας ότι είναι μικρός ο αριθμός φαρμακείων που εφημερεύουν τα Σαββατοκυρίακα, ώστε να τους δίνεται η δυνατότητα διενεργειας rapid τεστ, μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο η Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου, Ελένη Πιέρα Ισσέγιεκ εξήγησε πως ήταν αναμενόμενο τις πρώτες ημέρες να υπάρξουν κάποιες δυσκολίες.

«Δεν κληθήκαμε καθόλου για συζήτηση για το συγκεκριμένο θέμα. Ενημερωθήκαμε και εμείς την Παρασκευή από τα Μέσα Ενημέρωσης και δεν βρέθηκε καθόλου χρόνος προσαρμογής στα νέα δεδομένα», ανέφερε.

Πρόσθεσε πως, «δεν μας δόθηκε χρόνος να πάρουμε άλλες αποφάσεις. Είναι δύσκολη η περίοδος λόγω των θερινών διακοπών. Πιστεύω βέβαια ότι θα υπάρξει μια λύση από τα φαρμακεία που λειτουργούν. Έχω ακούσει για πρόσληψη νέου προσωπικού για τα φαρμακεία που προσφέρουν rapid τεστ και ειδικά από άνεργους που εργάστηκαν στα σημεία δωρεάν δειγματοληψίας».

Τέλος είπε ότι η κατάσταση θα εξομαλυνθεί και ότι από 23 Αυγούστου θα είναι καλύτερα τα πράγματα.

Send this to a friend