Home ΛΑΡΝΑΚΑ Ο «Βασιλιάς της αετοσανίδας» στους Σοφτάδες Λάρνακας
Ο «Βασιλιάς της αετοσανίδας» στους Σοφτάδες Λάρνακας

Ο «Βασιλιάς της αετοσανίδας» στους Σοφτάδες Λάρνακας

ΓΡΑΦΕΙ O ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Για όγδοη χρονιά, η παραλία Σοφτάδες στην επαρχία Λάρνακας θα φιλοξενήσει μια από τις πιο συναρπαστικές διοργανώσεις Kitesurfing(αετοσανίδας) στην ανατολική Μεσόγειο, που θεωρείται ένα από τα πλέον αναπτυσσόμενα υδάτινα σπορ παγκοσμίως. Οι αγώνες με την ονομασία «KingofKite» θα διεξαχθούν από 5 έως 8 Αυγούστου 2021, με την συμμετοχή πέραν των 120 αθλητών, Κυπρίων και ξένων.

Οι καλύτεροι Κύπριοι kitesurfers θα έχουν την ευκαιρία ν’ αγωνιστούν απέναντι σε κορυφαίους αθλητές από το Ισραήλ, την Ελλάδα και τη Μεγάλη Βρετανία. Στο πλαίσιο των αγώνων θα φιλοξενηθεί και οκορυφαίος kitesurfer Louka Pitot, από τον Μαυρίκιο, ο οποίος αναμένεται να εντυπωσιάσει με τις επιδεξιότητές του.

Η διοργάνωση «KingofKite» αποτελεί το Παγκύπριο Πρωτάθλημα Kitesurfing και την μοναδική διεθνή διοργάνωση Kitesurfing στην Κύπρο. Αξίζει να σημειωθεί, ότι η παραλία Σοφτάδες, στο Κίτι, είναι η μοναδική παραλία στην Κύπρο που έχει τις σχετικές άδειες για φιλοξενία Kitesurfing, ένα άθλημα που για λόγους ασφάλειας δεν μπορεί να φιλοξενηθεί σε ακτές λουόμενων. Τη διοργάνωση, η οποία αναμένεται να προσελκύσει εκατοντάδες θεατές, στηρίζει το Υφυπουργείο Τουρισμού και η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λάρνακας.

Ο διοργανωτής του KingofKiteΗλίας Μαντοβάνης δήλωσε ότι η Κύπρος είναι ιδανικός προορισμός για kitesurfing. «Έχουμε τον αέρα που απαιτείται, την κατάλληλη θάλασσα, την ηλιοφάνεια καιψηλές θερμοκρασίες τις πιο πολλές μέρες του χρόνου. Είμαστε ευλογημένοι. Ήδη πολλοί ξένοι έρχονται στην Κύπρο για Kitesurfing.

Εάν επενδύσουμε στο συγκεκριμένο σπορ, τα οφέλη για τον τουρισμό και την οικονομία θα είναι μεγάλα», συμπλήρωσε. Όσον αφορά το μέλλον του KingofKite, ο Ηλ. Μαντοβάνηςείπε ότι στόχος είναι η ανάπτυξη της διοργάνωσης, ώστε να καταστεί η σημαντικότερη στη Μεσόγειο, φτάνοντάς την στο επίπεδο αντίστοιχων διοργανώσεων που λαμβάνουν χώρα στην Ασία. Πρόκειται για ένα άθλημα που αναπτύσσεται παγκοσμίως και θα κάνει την είσοδο του στους επόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Send this to a friend