Home ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ο Θοδωρής Ιακωβίδης που φώναξε «λευτεριά στην Κύπρο» σταμάτησε τον αθλητισμό! (ΒΙΝΤΕΟ)
Ο Θοδωρής Ιακωβίδης που φώναξε «λευτεριά στην Κύπρο» σταμάτησε τον αθλητισμό! (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Θοδωρής Ιακωβίδης που φώναξε «λευτεριά στην Κύπρο» σταμάτησε τον αθλητισμό! (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Θοδωρής Ιακωβίδης σταμάτησε. Έβαλε τέλος στην καριέρα του στον αθλητισμό σε ηλικία 30 ετών. Έφυγε από την Άρση Βαρών όπως ήθελε. Με το κεφάλι ψηλά. Σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Πρόλαβε να συμμετάσχει σε δύο Ολυμπιακούς Αγώνες. Πόσα μετάλλια κέρδισε; Ανυπολόγιστος ο αριθμός.

Ο Θοδωρής Ιακωβίδης σταμάτησε. Επειδή δεν μπορούσε άλλο. «Δεν γίνεται να ντρέπεσαι να πας στον φυσιοθεραπευτή σου επειδή δεν σου παίρνει λεφτά». Όχι μόνο γι’ αυτό. «Δεν μπορώ να αποδώσω στο 100% διότι δεν έχω το κεφάλι μου ήσυχο να αφοσιωθώ στην προπόνηση. Δεν μπορώ να υπηρετήσω όπως θέλω και όπως αξίζει στη σημαία που φοράω».

Πριν από την προπόνηση έπρεπε να βγάλει το μεροκάματο. Πριν τη φυσιοθεραπεία να παλέψει με την αξιοπρέπειά του. Να σταθμίσει πάνω στον κώδικα αξιών του πόσο αξίζει και τι. Να ταπεινωθεί. Να περάσει έναν… αγώνα, πριν από κάθε αγώνα. Τα όσα είπε ο Ιακωβίδης πριν αποχωρήσει με δάκρυα στα μάτια συγκλονίζουν.

«Συγγνώμη αν κάποιοι νομίζουν πως το βάζω στα πόδια». Η Ελλάδα την οποία νιώθει στο πετσί του όσο λίγοι, τον… πρόδωσε. Ναι, υπάρχουν αθλητές που «νικούν» κι αυτό το σαθρό σύστημα. Ο Αντετοκούμπο, ο Τσιτσιπάς, ο Ντούσκος. Υπάρχουν κι άλλοι που το «τέρας» τους… τρώει. Μιλάμε για τον αθλητή που είχε φωνάξει σε αγώνα του «λευτεριά στην Κύπρο».

Συγγνώμη πρέπει να ζητήσουμε εμείς Θοδωρή. Για όλες εκείνες τις στιγμές που το σκέφτηκες διπλά και τριπλά να πας να κάνεις την αποθεραπεία σου. Για όλες εκείνες τις φορές που σκέφτηκες να τα παρατήσεις και συνέχισες. Τα μετάλλιά σου δεν μετριούνται. Συγγνώμη, που σταματάς τελικά.

Πηγή: sportime.gr

 

Send this to a friend