Home ΛΑΡΝΑΚΑ Εφτά χρόνια φαγούρας για την Διανέλλειο…
Εφτά χρόνια φαγούρας για την Διανέλλειο…

Εφτά χρόνια φαγούρας για την Διανέλλειο…

ΓΡΑΦΕΙ O ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Πέρασαν εφτά χρόνια από την κατεδάφιση του κτηρίου της πρώην Διανέλλειου Τεχνικής Σχολής – Γυμνασίου, στη Λάρνακα, και το Υπουργείο Παιδείας ακόμα δεν έχει δρομολογήσει τις διαδικασίες για ανέγερση νέου σχολικού κτηρίου στον ίδιο χώρο, όπως ήταν οι αρχικές δεσμεύσεις του, προς απογοήτευση των αρχών και της σχολικής εφορείας της πόλης.

Και το χειρότερο είναι πως το συγκεκριμένο ζήτημα δεν φαίνεται να βρίσκεται, τουλάχιστον μέχρι σήμερα, στις άμεσες προτεραιότητες του υπουργείου.  Θυμίζουμε, ότι επανηλλειμμένα η τοπική σχολική εφορεία έχει τονίσει την ανάγκη δημιουργίας, στον ίδιο χώρο, ενός νέου γυμνασίου, προς αντικατάσταση του υφιστάμενου Γυμνασίου Δροσιάς, το κτήριο του οποίου είναι παμπάλαιο και θεωρείται πλέον ακατάλληλο.

Για τον σκοπό αυτό, η επαρχιακή γραμματέας του ΑΚΕΛ Λάρνακας Χρυστάλλα Αντωνίου απέστειλε επιστολή στον Υπουργό Παιδείας, σημειώνοντας ότι καθυστερεί η υλοποίηση της απόφασης για ανέγερση καινούργιας σχολικής μονάδας στο χώρο προς επίλυση του σοβαρού προβλήματος υπερπληθυσμού που παρατηρείται στα γυμνάσια της πόλης κι επαρχίας Λάρνακας.

Ωστόσο, η απάντηση του Πρόδρομου Προδρόμου, ημερομηνίας 15 Ιουλίου 2021, δεν ξεκαθαρίζει το σκηνικό, ως προς τον χρονικό ορίζοντα που το αρμόδιο υπουργείο προσανατολίζεται να ξεκινήσει τις διαδικασίες ανέγερσης νέου σχολείου. Αντίθετα, η απάντηση του υπουργού ήταν αόριστη, σύμφωνα με τις αρχές της πόλης, αφού από την επιστολή του δεν προκύπτει ότι η ανέγερση καινούργιου σχολικού κτιρίου στο τεμάχιο της πρώην Διανέλλειου Τεχνικής Σχολής είναι στις άμεσες προτεραιότητες του υπουργείου.

Υπενθυμίζουμε, ότι το ακίνητο της Διανέλλειου περιήλθε στην ιδιοκτησία του Υπουργείου Παιδείας μέσω ανταλλαγής με την Εκκλησία γι’ αυτό ακριβώς τον σκοπό. Το αρμόδιο υπουργείου είναι, επίσης, ενήμερο από την Σχολική Εφορεία Λάρνακας ότι επείγει η μεταστέγαση των μαθητών του Γυμνασίου Δροσιάς.

Εξού και το αίτημα για ανέγερση νέου γυμνασίου στο τεμάχιο της πρώην Διανέλλειου. Παρόλα αυτά, όμως, όπως διαφαίνεται και μέσω της τελευταίας απαντητικής επιστολής του κ.Προδρόμου, το Υπουργείο Παιδείας δεν έχει ακόμα πάρει τις τελικές του αποφάσεις, σημειώνοντας μόνο ότι «η αξιοποίηση του νεοαποκτηθέντος ακινήτου θα μελετηθεί στο πλαίσιο ενός ευρύτερου ανασχεδιασμού των δημόσιων εκπαιδευτηρίων μέσης εκπαίδευσης της Λάρνακας». Ως εκ τούτου, το θέμα φαίνεται πως θα έχει ακόμα «μπόλικο ψωμί» και θα πάρει χρόνο…

 

Send this to a friend