Home ΣΤΟΙΧΗΜΑ Με τέσσερις νέους για την ανατροπή η ΑΕΚ
Με τέσσερις νέους για την ανατροπή η ΑΕΚ

Με τέσσερις νέους για την ανατροπή η ΑΕΚ

*Στο Ολυμπιακό στάδιο της Αθήνας, η ΑΕΚ αντιμετωπίζει την Βελέζ από τη Βοσνία και θέλει τη νίκη με καθαρό σκορ για να βρεθεί στον τρίτο προκριματικό γύρο του ΓιουρόπαΚόνφερενςΛιγκ.

**Ο κανονισμός του εκτός έδρας γκολ δεν ισχύει πλέον. Σε περίπτωση που οι δύο ομάδες δεν λύσουν τις διαφορές τους μετά από 180 λεπτά, τότε αυτό θα γίνει είτε στην ημίωρη παράταση, είτε στη διαδικασία των πέναλτι.

***Η ομάδα που θα προκριθεί θα αντιμετωπίσει στον επόμενο γύρο τον νικητή του ζευγαριού Έλφσμποργκ Σουηδίας – Μιλσάμι Μολδαβίας (4-0).

1154: AEK Athens – FK Velez Mostar 21:00 («Olympic Stadium of Athens “Spiros Louis”»)

ΑΕΚ Αθηνών: Σε μπελάδες έχει μπει η ΑΕΚ μετά την ήττα της περασμένης Πέμπτης (22/7) από μια ομάδα χαμηλής δυναμικότητας, όπως η Βελέζ. Οι «κιτρινόμαυροι» πραγματοποίησαν κάκιστη εμφάνιση και χωρίς να μπορέσουν να λύσουν τα αμυντικά θέματα που εμφάνισαν κατά την περίοδο της προετοιμασίας, γνώρισαν την ήττα με 2-1 στο Σαράγιεβο και τώρα τρέχουν. Επίσης είχαν να αντιμετωπίσουν και τα λάθη της διαιτησίας, αφού τους ακυρώθηκε κανονικό γκολ, ενώ είχαν φανεί και άτυχοι, όταν σε κεφαλιά του Τζαβέλλα, η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι και έφυγε ψηλά άουτ. Το μοναδικό γκολ για τον «δικέφαλο» πέτυχε ο Ανσαριφάρντ στο 12′, με τους Βόσνιους να έχουν άμεση την απάντηση με το εκπληκτικό ψηλοκρεμαστό σουτ του Πρσες στο 14′. Στο 53′ ακολούθησε το γκολ του Ζαϊμοβιτς για να διαμορφώσει το τελικό σκορ. Έστω κι’ αν ηττήθηκε στον πρώτο αγώνα η ΑΕΚ, η πρόκριση στην επόμενη φάση εξαρτάται αποκλειστικά από την ίδια. Καλείται όμως να παρουσιάσει μία άκρως καλύτερη εικόνα απ’ αυτή του πρώτου παιχνιδιού και να περιορίσει τα λάθη της, κυρίως τα αμυντικά. Εφόσον λοιπόν κάνει τα βασικά, τότε δεν αναμένεται να συναντήσει προβλήματα στην έδρα της.

Αγωνιστικά νέα: Εκτός αποστολής έμειναν οι Γαλανόπουλος (χαφ), Λάτσι (στόπερ) και Νταντσένκο (δεξιός μπακ-χαφ). Στην αποστολή διεκδικώντας και θέση στο αρχικό σχήμα μπήκαν και τα 4 τελευταία αποκτήματα Στάνκοβιτς, Βράνιες, Λε Ταλέκ και Αραούχο.

Πιθανή ενδεκάδα: Στάνκοβιτς, Μπακάκης, Τζαβέλλας, Βράνιες, Μιτάι, Λε Ταλέκ, Γκαρσία, Μάνταλος, Σιμάνσκι, Τάνκοβιτς, Ανσαριφάρντ (Αραούχο).

Βελέζ Μόσταρ: Καλύτερα δεν θα μπορούσε να πήγαινε το πρώτο παιχνίδι για τη Βελέζ Μόσταρ στον τρίτο προκριματικό γύρο του EuropaConferenceLeague. Παρ’ ότι αποτελούσε το μεγάλο αουτσάιντερ απέναντι στην ΑΕΚ, εντούτοις κατάφερε να πάρει τη νίκη με 2-1 στην έδρα της και ένα μικρό αβαντάζ, ενόψει του αποψινού επαναληπτικού. Σίγουρα, οι Βόσνιοι το γνωρίζουν ότι τίποτα δεν τελείωσε, ενώ είναι αυτονόητο γι’ αυτούς ότι θα δεχθούν πίεση από ένα πιο έμπειρο αντίπαλο όπως η ΑΕΚ. Παρ’ όλα αυτά θα αναζητήσουν κάποιο γκολ στο ΟΑΚΑ, το οποίο θα τους αυξήσει τις πιθανότητες για πρόκριση στον τρίτο προκριματικό γύρο του νεοσύστατου θεσμού.

Αγωνιστικά νέα: Πλήρης η αποστολή μετά τις επιστροφές των Ράντοβατς (χαφ), Ζβόνιτς (βασικός στόπερ) και Τσβιγιάνοβιτς (βασικός επιθετικός).

Πιθανή ενδεκάδα: Μπογκντάνοβιτς, Οβτσίνα, Ζελίκοβιτς, Ζβόνιτς, Φερέιρα, Πρσες, Ράντοβατς, Τσόσιτς, Αντουσιτς, ΝτεΣόουζα, Ζαϊμοβιτς.

Πρώτος αγώνας: Βελέζ – ΑΕΚ Αθηνών 2:1

****Μεγάλο φαβορί της αναμέτρησης η ΑΕΚ και περιμένουμε να ξεκινήσει δυνατά με στόχο να πετύχει ένα γρήγορο γκολ. Σίγουρα οι «κιτρινόμαυροι» θα επιδιώξουν να κάνουν το δικό τους παιχνίδι στην έδρα τους και είναι δεδομένο ότι θα βρουν αρκετές ευκαιρίες. Αναμένουμε λοιπόν από την ΑΕΚ να βγάλει αντίδραση στην ήττα του πρώτου αγώνα και να πάρει αυτή το εισιτήριο για τον τρίτο προκριματικό. (1&3+ στο 1,89, η ψηλότερη απόδοση της αγοράς μόνο στη Meridianbet).

 

BETBUILDER: Δημιουργήστε τον δικό σας συνδυασμό!

 

Send this to a friend