Home ΛΑΡΝΑΚΑ Απολογία με ανώμοτη δήλωση
Απολογία με ανώμοτη δήλωση

Απολογία με ανώμοτη δήλωση

ΓΡΑΦΕΙ O ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Με ανώμοτη δήλωση θ’ απολογηθεί ενώπιον του Κακουργιοδικείου Λάρνακας ο τέως μητροπολίτης Κιτίου Χρυσόστομος, μετά την ενδιάμεση απόφαση του δικαστηρίου, ημερομηνίας 28 Ιουλίου, ότι υπάρχει εκ πρώτης όψεως υπόθεση εναντίον του σε σχέση με το αδίκημα του βιασμού, για το οποίο κατηγορείται. Κατά τησημερινή (29/7) διαδικασία, ο δικηγόρος του 83χρονου πρώην ανώτερου ιεράρχη, Μιχάλης Πικής, πληροφόρησε τους δικαστές του Κακουργιοδικείου ότι ο κατηγορούμενος θα παρουσιάσει την ερχόμενη Δευτέρα (2/8) την απολογία του γραπτώς, μέσω ανώμοτης δήλωσης, η οποία  θα κατατεθεί στο δικαστήριο, αφού ο τέως Κιτίου αντιμετωπίζει προβλήματα στην ομιλία λόγω επέμβασης στις φωνητικές του χορδές.

Παράλληλα, η υπεράσπιση του τέως μητροπολίτη Κιτίου προτίθεται την ερχόμενη εβδομάδα να κλητεύσει 2-3 μάρτυρες υπεράσπισης για να καταθέσουν στο δικαστήριο, οι οποίοι είχαν δώσει κατάθεση στην Αστυνομία αναφορικά με την συγκεκριμένη υπόθεση.Να σημειωθεί, ότι η ανώμοτη δήλωση γίνεται από το εδώλιο του κατηγορουμένου, χωρίς όρκο στο ευαγγέλιο, και στην περίπτωση αυτή η πλευρά της κατηγορούσας αρχής δεν έχει το δικαίωμα ν’ αντεξετάσει τον κατηγορούμενο.

Δεν είναι ένοχος

Πάντως, θα πρέπει να διευκρινιστεί ότι το γεγονός πως το Κακουργιοδικείο έκρινε από το σύνολο της μαρτυρίας που παρουσίασε η κατηγορούσα αρχή ότι υπάρχει εκ πρώτης όψεως υπόθεση εναντίον του τέως μητροπολίτη Κιτίου, αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι ο κατηγορούμενος είναι ένοχος στην κατηγορία που αντιμετωπίζει. Και τούτο, διότι στο εκ πρώτης όψεως στάδιο της διαδικασίας το δικαστήριο δεν αξιολογεί την μαρτυρία. Η τελική ετυμηγορία του Κακουργιοδικείου, κατά πόσο είναι ένοχος ή αθώος ο 83χρονος κατηγορούμενος στην κατηγορία του βιασμού, θ’ ανακοινωθεί με το πέρας της δίκης, αφού καταθέσουν και οι μάρτυρες υπεράσπισης και αξιολογηθεί το σύνολο της μαρτυρίας. Ως εκ τούτου, στο παρών στάδιο παραμένει σεβαστό το τεκμήριο της αθωότητας.

Έχασε τις αισθήσεις της

Βασική μάρτυρας κατηγορίας στην υπόθεση αυτή κατέθεσε η 55χρονη, από τη Λάρνακα, η οποία ισχυρίστηκε ότι τον Απρίλιο του 2021, στην Ιερά Μητρόπολη Κιτίου, έπεσε θύμα βιασμού από τον τότε μητροπολίτη Κιτίου Χρυσόστομο. Σύμφωνα με την καταγγελία της, είχε επισκεφθεί τον μητροπολίτη προκειμένου να την βοηθήσει να πωλήσει κάποια εικόνα. Αυτός της κέρασε ένα ποτό και όταν αυτή το ήπιε, αμέσως μετά έχασε τις αισθήσεις της. Όταν ξύπνησε, ισχυρίστηκε ότι αντιλήφθηκε τον ιεράρχη από πάνω της… Η πλευρά της υπεράσπισης αντικρούει τους ισχυρισμούς της γυναίκας.

Send this to a friend