Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Άνοιξε τις πόρτες της η εμπορική ζώνη
Άνοιξε τις πόρτες της η εμπορική ζώνη

Άνοιξε τις πόρτες της η εμπορική ζώνη

ΓΡΑΦΕΙ O ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Μετά τους λιμενικούς χώρους, ξεκίνησε τη λειτουργία της, σε πιλοτική φάση, και η εμπορική ζώνη της μαρίνας Αγίας Νάπας. Η διεύθυνση της μαρίνας ανακοίνωσε τη λειτουργία διαφόρων γνωστών εμπορικών καταστημάτων, υπεραγορών, χώρων εστίασης καθώς και του τετραώροφου χώρου στάθμευσης για την εξυπηρέτηση επισκεπτών, διαμενόντων και ιδιοκτητών σκαφών αναψυχής με τα πληρώματά τους.

Στις υπηρεσίες της εμπορικής ζώνης προστέθηκε πρόσφατα και η υπηρεσία ανάληψης χρημάτων επί 24ώρου βάσεως.Όπως ανακοινώθηκε, οι επισκέπτες στη μαρίνα Αγίας Νάπας μπορούν να χρησιμοποιήσουν τον νέο χώρο στάθμευσης, ο οποίος βρίσκεται στην «καρδιά» της εμπορικής ζώνης, σε πολύ κοντινή απόσταση από όλες τις υπηρεσίες.

Διαθέτει τέσσερις ορόφους και χώρο για περισσότερα από 550 αυτοκίνητα. Η πρόσβαση στο χώρο στάθμευσης θα παρέχεται δωρεάν στους επισκέπτες της μαρίνας μέχρι τον Δεκέμβριο του 2021.

Ο διευθύνων σύμβουλος της μαρίνας Αγ. Νάπας Σταύρος Καραμοντάνης εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι η εμπορική ζώνη άνοιξε τις πόρτες της στο κοινό, προσφέροντάς του την ευκαιρία να απολαύσει στιγμές χαλάρωσης και αναψυχής σ’ ένα ειδυλλιακό σκηνικό.

Ο κ.Καραμοντάνης πρόσθεσε ότι το κοινό μπορεί, παράλληλα, να δει από κοντά τις μέχρι τώρα εργασίες και να πάρει μια γεύση από το εμβληματικό έργο που αναμένεται να γίνει σημείο αναφοράς, όχι μόνο για την Κύπρο, αλλά για ολόκληρη την περιοχή της ανατολικής Μεσογείου. Ανέφερε, ακόμα, ότι η εμπορική ζώνη θα εμπλουτίζεται συνεχώς με νέες συνεργασίες όσον αφορά καταστήματα, καφετέριες, εστιατόρια και ψυχαγωγικές δραστηριότητες.

Οι λιμενικοί χώροι

Θυμίζουμε, ότι οι χώροι ελλιμενισμού στη μαρίνα Αγ. Νάπας, συνολικής χωρητικότητας περίπου 600 σκαφών, τέθηκαν σε δοκιμαστική λειτουργία από τον Νοέμβριο του 2019 και σε ουσιαστική λειτουργία από το καλοκαίρι του 2020. Όλες οι φάσεις που περιλαμβάνονται στο μεγαλόπνοο έργο της μαρίνας Αγ. Νάπας υπολογίζεται ότι θα ολοκληρωθούν μέχρι το 2023, με την κατασκευή και των δύο πύργων που θα περιλαμβάνουνπολυτελή διαμερίσματα.

Ήδη, βρίσκονται σ’ εξέλιξη οι εργασίες ανέγερσης του ανατολικού πύργου. Σε προχωρημένο στάδιο βρίσκονται και τα έργα ολοκλήρωσης των παραθαλάσσιων επαύλεων και παράδοσής τους στους ιδιοκτήτες τους. Σημαντική εξέλιξη θεωρείται, επίσης, η ένταξη της μαρίνας στα λιμάνια περιορισμένης χρήσης, που δίνει την δυνατότητα στο έργο να υποδεχθεί μεγάλα σκάφη αναψυχής (superyacht) και κρουαζιερόπλοια.

 

 

 

Send this to a friend