Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Stop σε Ισραηλινούς για ταξίδια στην Κύπρο
Stop σε Ισραηλινούς για ταξίδια στην Κύπρο

Stop σε Ισραηλινούς για ταξίδια στην Κύπρο

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Ήταν που ήταν λίγοι οι Ισραηλινοί τουρίστες που προτιμούσαν φέτος την Κύπρο για τις καλοκαιρινές τους διακοπές, τους χάνουμε κι αυτούς…

Το Υπουργικό Συμβούλιο της γειτονικής χώρας αποφάσισε να εισηγηθεί την επέκταση της κόκκινης κατηγορίας των χωρών στις οποίες απαγορεύονται τα ταξίδια των Ισραηλινών. Στις χώρες για τις οποίες γίνεται εισήγηση περιλαμβάνεται και η Κύπρος. Η εισήγηση θα υποβληθεί ενώπιον της Κυβέρνησης στις 25 Ιουλίου και θα τεθεί σε ισχύ στις 30 του μήνα.

Ανακοίνωση από το γραφείο του Ισραηλινού Πρωθυπουργού Νταφτάλι Μπένετ σε σχέση με την έγκριση του σχεδίου για το διεθνές αεροδρόμιο Ben-Gurion αναφέρει πως οι χώρες για τις οποίες γίνεται σύσταση να συμπεριληφθούν στην κόκκινη κατηγορία είναι η Μεγάλη Βρετανία, η Γεωργία, η Κύπρος και η Τουρκία. «Τα ταξίδια προς τις χώρες της κόκκινης κατηγορίας θα συνεχίσουν να απαγορεύονται εκτός κι εάν υπάρχει έγκριση από την επιτροπή για εξαιρέσεις», τονίζεται. Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται, ακόμα, πως τα άτομα που έχουν εμβολιαστεί θα τύχουν εξέτασης για κορωνοϊό όταν φθάσουν στο Ισραήλ και θα βγουν από την καραντίνα όταν λάβουν αρνητικό αποτέλεσμα από τεστ.

Τα άτομα που δεν έχουν εμβολιαστεί, επίσης θα τύχουν εξέτασης για κορωνοϊό όταν φθάσουν στο Ισραήλ, θα μπουν σε καραντίνα για επτά ημέρες και θα βγουν από την καραντίνα όταν πάρουν αρνητικό αποτέλεσμα από το τεστ που θα γίνεται την έβδομη ημέρα. Γίνεται, λοιπόν, αντιληπτό πως η άσχημη επιδημιολογική εικόνα που παρουσιάζει το νησί μας τον τελευταίο μήνα προκαλεί προβλήματα στην προσέλκυση τουριστών από διάφορες αγορές εν’ όψει Αυγούστου και Σεπτεμβρίου. Και αυτό μόνο πλήγμα αποτελεί για την οικονομία του τόπου.

Send this to a friend