Home ΛΑΡΝΑΚΑ Δημιουργείται Δημοτικό Πάρκο Τροχοσανίδας στη Λάρνακα
Δημιουργείται Δημοτικό Πάρκο Τροχοσανίδας στη Λάρνακα

Δημιουργείται Δημοτικό Πάρκο Τροχοσανίδας στη Λάρνακα

ΓΡΑΦΕΙ O ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Στην κατασκευή δημοτικού πάρκου τροχοσανίδας – τροχοπεδιλισμού (SkatePark&SkateRoller) προχωρεί ο Δήμος Λάρνακας, στοχεύοντας στη δημιουργία ενός υποδειγματικού και ποιοτικού κοινόχρηστου χώρου άθλησης και αναψυχής σε σχέση με τις ανάγκες της νεολαίας. Ήδη οι κατασκευαστικές εργασίες άρχισαν και υπολογίζεται ότι θα ολοκληρωθούν περί τα τέλη του τρέχοντος έτους.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του δήμου, το πάρκο αυτό θα περιλαμβάνει κατάλληλη υποδομή με ειδικές πλατφόρμες-ράμπες, οι οποίες θα επιτρέπουν στους χρήστες να εξασκούν το χόμπι τους σε ένα ασφαλή χώρο, χωρίς να ενοχλούν και να κινδυνεύουν, αλλά και χωρίς να προκαλούν ζημιές σε δημόσιες περιουσίες.

Το Δημοτικό Πάρκο Τροχοσανίδας & Τροχοπεδιλισμού – SkatePark&SkateRoller Λάρνακας θα βρίσκεται πίσω από τον δημοτικό χώρο στάθμευσης της λεωφόρου Τάσου Μητσόπουλου (είσοδος από τον χώρο στάθμευσης), παρά το δημοτικό πάρκο σκύλων. Η κατασκευή του πάρκου τροχοσανίδας συγχρηματοδοτείται από τον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού, στα πλαίσια του σχεδίου επιχορήγησης για τη δημιουργία, αναβάθμιση ή βελτίωση αθλητικών εγκαταστάσεων για σκοπούς προώθησης και ανάπτυξης του αθλητισμού σε δήμους καικοινότητες.

Το υπό αναφορά σχέδιο αφορά έργα αγωνιστικού και κοινωνικού – μαζικού αθλητισμού. Στο Δήμο Λάρνακας θέλουν να πιστεύουν ότι με τη λειτουργία του πάρκου τροχοσανίδας, οι νέοι που ασχολούνται με τοσυγκεκριμένο άθλημα θα εγκαταλείψουν την πλατεία Ευρώπης, μπροστά από το κτήριο της επαρχιακής διοίκησης, όπου σήμερα συχνάζουν προκειμένου να επιδοθούν στο αγαπημένο τους χόμπι.

Η καθημερινή σύναξη δεκάδων νεαρών στην πλατεία Ευρώπης έχει ως αποτέλεσμα να προκαλούνται φθορές στο πλακόστρωτο της πλατείας (αποτελεί τη βιτρίνα της Λάρνακας και την είσοδο προς το παραλιακό μέτωπο των Φοινικούδων) καθώς και στην παρακείμενη προτομή του φιλόσοφουΖήνωνα του Κιτιεύς, ενώ  παράλληλα στο χώρο εγκαταλείπονταιακαθαρσίες και βρομιές. Εικόνες που μόνο αλγεινή εντύπωση προκαλούν στους χιλιάδες διερχόμενους.

«Αρκετοί νέοι της πόλης ασχολούνται με το skateboard, ένα άθλημα που από φέτος εντάσσεται στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο και κερδίζει συνεχώς περισσότερους φίλους. Ωστόσο, οι νέοι μας, οι οποίοι μη έχοντας κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο, εκτίθενται σε κινδύνους, κάνοντας το αγαπημένο τους χόμπι αναγκαστικά μέσα σε δρόμους υψηλής κυκλοφορίας και πλατείες», τονίζεται στην ανακοίνωση του Δήμου Λάρνακας.

Send this to a friend