Home ΛΑΡΝΑΚΑ 11 κρούσματα σε στέγη ευγηρίας και 2 σε παιδική στέγη στη Λάρνακα
11 κρούσματα σε στέγη ευγηρίας και 2 σε παιδική στέγη στη Λάρνακα

11 κρούσματα σε στέγη ευγηρίας και 2 σε παιδική στέγη στη Λάρνακα

Δεκαεννέα κρούσματα εντοπίστηκαν χθες σε οίκους ευγηρίας σε Λάρνακα και Λεμεσό, καθώς και σε παιδική στέγη στη Λευκωσία, εκ των οποίων οι 18 έχουν ήπια ή/και καθόλου συμπτώματα, ενώ ένα άτομο έχει πιο έντονα συμπτώματα, αλλά δεν χρήζει νοσηλείας.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας, από τα 19 άτομα τα 6 δεν έχουν ιστορικό εμβολιασμού, ενώ τα 11 είναι πλήρως εμβολιασμένα.

Σημειώνει πως δύο από τα κρούσματα είναι ανήλικα άτομα που εντοπίστηκαν σε παιδική στέγη και δεν εμπίπτουν στις ηλικιακές ομάδες που δύνανται να εμβολιαστούν.

Όπως ενημερώνει το αρμόδιο Υπουργείο 11 κρούσματα εντοπίστηκαν σε στέγη ευγηρίας στην Επαρχία Λάρνακας, σημειώνοντας ότι όλα τα άτομα είναι ένοικοι και είναι επαφές κρούσματος, που εργάζεται στη στέγη.

Σημειώνει πως τα 8 άτομα είναι πλήρως εμβολιασμένα, ένα άτομο έλαβε την 1η δόση, ενώ τα άλλα δύο δεν έχουν ιστορικό εμβολιασμού.

Επίσης, αναφέρει πως χρειάστηκε να διακομιστούν στο νοσοκομείο δύο άτομα, το ένα εκ των οποίων κρατήθηκε για ενδονοσοκομειακή περίθαλψη και το 2ο επέστρεψε στη στέγη.

Σύμφωνα πάντα  με το Υπουργείο Υγείας τα θετικά περιστατικά απομονώθηκαν και ήδη τα έχει επισκεφθεί ιατρός, με την αξιολόγηση να διαπιστώνει ήπια ή/και καθόλου συμπτώματα.

Εξάλλου, ένα άτομο εντοπίστηκε θετικό σε κέντρο ημερήσιας φροντίδας στην Επαρχία Λεμεσού, το οποίο ολοκλήρωσε τον εμβολιασμό του πριν από μια βδομάδα, ενώ ένα άλλο  εντοπίστηκε θετικό σε κέντρο ηλικιωμένων στην Επαρχία Λευκωσίας και πρόκειται για εργαζόμενο, χωρίς ιστορικό εμβολιασμού.

Επιπλέον, ένα άτομο εντοπίστηκε θετικό σε ειδικό σχολείο στην Επαρχία Λεμεσού και πρόκειται για εργαζόμενο, που δεν έχει ιστορικό εμβολιασμού, ενώ δύο άτομα εντοπίστηκαν θετικά σε παιδική στέγη στην Επαρχία Λάρνακας, τα οποία ήταν στενές επαφές προηγούμενων κρουσμάτων και έχουν απομονωθεί.

Σημειώνεται πως πρόκειται για ανήλικα άτομα και δεν εμπίπτουν στις ηλικιακές ομάδες που δύνανται να εμβολιαστούν.

Τέλος, τρία άτομα εντοπίστηκαν θετικά σε στέγη/αναρρωτήριο της Επαρχίας Λεμεσού και πρόκειται για ενοίκους.

Οι δύο, αναφέρει το αρμόδιο Υπουργείο, είναι εμβολιασμένοι και ο ένας χωρίς ιστορικό εμβολιασμού, ενώ τα δύο άτομα που έχουν εμβολιαστεί έχουν ήπια συμπτωματολογία και το άτομο που δεν έχει ιστορικό εμβολιασμού έχει πιο έντονα συμπτώματα, αλλά δεν χρήζει νοσηλείας.

Send this to a friend