Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ «Κλειδί» ο Σεπτέμβριος για πολλά ξενοδοχεία…
«Κλειδί» ο Σεπτέμβριος για πολλά ξενοδοχεία…

«Κλειδί» ο Σεπτέμβριος για πολλά ξενοδοχεία…

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Πώς και πώς περιμένουν στα τουριστικά θέρετρα της ελεύθερης Αμμοχώστου την έναρξη ναυλωμένων πτήσεων από το Ηνωμένο Βασίλειο. Σύμφωνα με την ενημέρωση που έχουν οι τουριστικοί φορείς της επαρχίας από τους διάφορους τουριστικούς πράκτορεςτης χώρας, αλλά και με βάση τις τελευταίες εξαγγελίες του Βρετανού Πρωθυπουργού περί χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων, τις προσεχείς μέρες αναμένεται ότι θα ξεκινήσουν οι ναυλωμένες πτήσεις από τα αεροδρόμια της Βρετανίας προς το νησί μας.

Σε δηλώσεις του στο Larnakaonline, ο λειτουργός της εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Αμμοχώστου Λάκης Αβρααμίδης παρουσιάστηκε συγκρατημένα αισιόδοξος, τονίζοντας πως είναι διαφορετικό να πετούν τα αεροπλάνα προς την Κύπρο και διαφορετικό να υπάρχει κόσμος μέσα σ’ αυτά… «Προς το παρών, οι κρατήσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο εν’ όψει Αυγούστου δεν είναι οι αναμενόμενες. Ο κόσμος ενδεχομένως να περιμένει να καταρτιστούν πρώτα τα προγράμματα των πτήσεων και μετά να προβεί σε κρατήσεις. Ελπίζουμε ότι μετά από περίπου ένα 10ήμερο θα έχουμε καλύτερες ενδείξεις από την συγκεκριμένη χώρα και θ’ αυξηθούν οι κρατήσεις τόσο στα ξενοδοχεία, όσο και στα τουριστικά καταλύματα και στις επαύλεις», σημείωσε.

Μέχρι τα μέσα Ιουλίου, η τουριστική κίνηση σε Αγία Νάπα και Πρωταρά είναι, σύμφωνα με τον κ.Αβρααμίδη, ελαφρώς καλύτερη σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, αφού εκτός από τη Ρωσία, υπάρχει κίνηση και από άλλες χώρες, όπως το Ισραήλ, την Ουκρανία και την Πολωνία.

Ξεκίνησαν από Σκανδιναβία

Σε αντίθεση με το Ηνωμένο Βασίλειο, από το οποίο αναμένονται προσεχώς να ξεκινήσουν οι ναυλωμένες πτήσεις, από χώρες της Σκανδιναβίας, κυρίως από τη Σουηδία, ξεκίνησαν ήδη κάποιες πτήσεις, ναυλωμένες και προγραμματισμένες. Παρόλο που η κίνηση από τις χώρες αυτές μέχρι στιγμής κυμαίνεται σε χαμηλά επίπεδα, υπάρχει η πεποίθηση ότι σταδιακά θ’ αυξάνονται οι κρατήσεις και η κίνηση τους επόμενους 1-2 μήνες θα φθάσει σε καλά επίπεδα.

«Κλειδί» ο Σεπτέμβριος

Ο Λάκης Αβρααμίδης δήλωσε ότι «κλειδί» για το μέλλον πολλών ξενοδοχείων στην ελεύθερη Αμμόχωστο και γενικά στην Κύπρο θα είναι ο μήνας Σεπτέμβριος. Και τούτο, όπως εξήγησε, διότι τον Αύγουστο όλες οι ξενοδοχειακές μονάδες θα παραμείνουν ανοικτές περιμένοντας αυξημένη ροή και από Κύπριους επισκέπτες (βλέπε επιχορηγημένες διακοπές). «Το μεγάλο ζήτημα που τίθεται, είναι πόσα ξενοδοχεία θα μπορέσουν να δουλέψουν και μετά τις διακοπές του Δεκαπενταύγουστου, όταν θα έχουν ολοκληρωθεί οι διακοπές των Κυπρίων και οι φοιτητές θ’ αρχίσουν σιγά σιγά να επιστρέφουν στα πανεπιστήμιά τους. Τον Σεπτέμβριο, όποια ξενοδοχεία παραμείνουν ανοικτά, θα πρέπει να βασιστούν εξ’ ολοκλήρου στον ξένο τουρισμό. Και αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα που καλούμαστε να κερδίσουμε σαν τουριστικοί φορείς. Γι’ αυτό και είναι επιτακτική ανάγκη να πετύχουμε αυξημένες κρατήσεις από Βρετανία και Σκανδιναβία», κατέληξε.

Send this to a friend