Home ΛΑΡΝΑΚΑ Μένει εδώλιο και δικάζεται…
Μένει εδώλιο και δικάζεται…

Μένει εδώλιο και δικάζεται…

ΓΡΑΦΕΙ O ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Ικανό να παρακολουθήσει την δικαστική διαδικασία έκρινε το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λάρνακας τον τέως Μητροπολίτη Κιτίου Χρυσόστομο, απορρίπτοντας χθες, μ’ ενδιάμεση απόφαση, το αίτημα της υπεράσπισης, ότι ο 83χρονος πρώην ιεράρχης λόγω ψυχικής διαταραχής είναι ανίκανος να παρακολουθήσει την διαδικασία που θα διεξαγόταν στο δικαστήριο.

Ως εκ τούτου, μετά την απόρριψη του αιτήματος της υπεράσπισης, η κατηγορούσα αρχή κατηγόρησε τον τέως Κιτίου ότι πριν από δέκα χρόνια (το 2011), στην Ιερά Μητρόπολη Κιτίου, βίασε γυναίκα από τη Λάρνακα. Ο κατηγορούμενος αρνήθηκε ενοχή στην κατηγορία που του απαγγέλθηκε. Το Κακουργιοδικείο όρισε άμεσα την εκδίκαση της ακρόασης για τις 26, 27 και 28 Ιουλίου, προκειμένου η κατηγορούσα αρχή να παρουσιάσει την μαρτυρία της. Η δίκη του τέως Μητροπολίτη Κιτίου θα διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών.

Σε περίπτωση που μετά την κατάθεση των μαρτύρων κατηγορίας ο κατηγορούμενος κληθεί σε απολογία, το δικαστήριο όρισε την 2η, 3η και 4η Αυγούστου ως ημερομηνίες κατά τις οποίες η υπεράσπιση θα παρουσιάσει τους δικούς της μάρτυρες. Ο τέως Κιτίου παραμένει ελεύθερος με όρους. Υπενθυμίζουμε, ότι σύμφωνα με την καταγγελία που έκανε στην Αστυνομία η παραπονούμενη γυναίκα, ο τέως Μητροπολίτης Κιτίου τον Απρίλιο του 2011 αφού της κέρασε αλκοολούχο ποτό στο γραφείο του, στην συνέχεια την βίασε.

Άσεμνη επίθεση

Η χθεσινή ενδιάμεση απόφαση του Κακουργιοδικείου, που απέρριψε το αίτημα της υπεράσπισης περί ανικανότητας του κατηγορουμένου να παρακολουθήσει την δικαστική διαδικασία, ενδεχομένως να επηρεάσει  και την πορεία της υπόθεσης που εκκρεμεί εναντίον του τέως Μητροπολίτη Κιτίου Χρυσόστομου ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας. Η υπόθεση αυτή αφορά άσεμνη επίθεση σε βάρος ανήλικης που διαπράχθηκε, σύμφωνα με το κατηγορητήριο της υπόθεσης, πριν από 40 ολόκληρα χρόνια, πάλι στην Ιερά Μητρόπολη Κιτίου… Η υπόθεση της άσεμνης επίθεσης είναι ορισμένη στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας για τις 23 Σεπτεμβρίου.

Send this to a friend