Home ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ Πώς θα είναι ο καιρός μέχρι την Παρασκευή
Πώς θα είναι ο καιρός μέχρι την Παρασκευή

Πώς θα είναι ο καιρός μέχρι την Παρασκευή

Κάτω από τους 40 βαθμούς θα κυμανθεί ο υδράργυρος τις επόμενες μέρες, σύμφωνα με την πρόγνωση της Μετεωρολογικής. Το σκηνικό του καιρού περιλαμβάνει βροχές στα ορεινά τις επόμενες μέρες αλλά και χαμηλές νεφώσεις στις δυτικές μας περιοχές.

Σήμερα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί και αρχικά στα ανατολικά μεταβλητοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, για να καταστούν μετά το μεσημέρι μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ, στα προσήνεμα παράλια. Τοπικά, στα νοτιοδυτικά παράλια, θα πνέουν μέχρι πολύ ισχυροί, 6 μποφόρ, το απόγευμα. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη, αλλά το πρωί στα ανατολικά και στα νότια ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Το απόγευμα, στα προσήνεμα, θα καταστεί μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 38 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 34 στα νοτιοανατολικά και στα ανατολικά παράλια και γύρω στους 30 βαθμούς στα υπόλοιπα παράλια, καθώς και στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Αργότερα όμως αναμένονται τοπικά αυξημένες χαμηλές νεφώσεις, στο δυτικά μισό του νησιού. Τις αυγινές ώρες πιθανό να σχηματιστεί τοπική αραιή ομίχλη, στα ανατολικά παράλια. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως δυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς και στα προσήνεμα μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Αρχικά, στα προσήνεμα νοτιοδυτικά και βόρεια παράλια, θα πνέουν μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη, εκτός από τα ανατολικά και τα νοτιοανατολικά, όπου θα είναι μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 23 βαθμούς στο εσωτερικό, στα νοτιοανατολικά και στα ανατολικά παράλια, γύρω στους 24 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 18 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Τετάρτη και την Πέμπτη ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, αλλά στο δυτικό μισό του νησιού θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις, κατά διαστήματα.

Την Παρασκευή ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, αλλά το μεσημέρι και το απόγευμα τοπικά αυξημένες νεφώσεις πιθανό να δώσουν μεμονωμένη βροχή, στα ορεινά. Τις νύχτες και νωρίς τα πρωινά αναμένεται τοπική χαμηλή νέφωση και αραιή ομίχλη ή ομίχλη, κατά το τριήμερο.

Η θερμοκρασία δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, για να κυμανθεί κοντά ή λίγο πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Send this to a friend