Home ΛΑΡΝΑΚΑ Ο ΠτΔ θα συνεχίσει τις προσπάθειες για επίλυση του Κυπριακού
Ο ΠτΔ θα συνεχίσει τις προσπάθειες για επίλυση του Κυπριακού

Ο ΠτΔ θα συνεχίσει τις προσπάθειες για επίλυση του Κυπριακού

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης θα συνεχίσει τις προσπάθειες για επανέναρξη των συνομιλιών με στόχο την επίλυση του Κυπριακού, ανέφερε ο Στέλιος Χειμώνας, Γενικός Διευθυντής του Υφυπουργείου Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής σε επιμνημόσυνο λόγο του εκ μέρους του Προέδρου της Δημοκρατίας στο επίσημο μνημόσυνο των πεσόντων της εισβολής του Δήμου Αθηένου.

Σε γραπτή ανακοίνωση του Δήμου Αθηένου αναφέρεται ότι χθες Κυριακή 18 Ιουλίου τελέστηκε στην Εκκλησία της Παναγίας Χρυσελεούσας το επίσημο μνημόσυνο υπέρ ανάπαυσης των ψυχών των πεσόντων κατά την τουρκική εισβολή του 1974, καθώς και δέησης για την ανεύρεση των αγνοουμένων του Δήμου.

Στο μνημόσυνο «παρέστη και εκφώνησε επιμνημόσυνο λόγο εκ μέρους του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας o κ. Χειμώνας ο οποίος αναφέρθηκε στον αγώνα και τη θυσία των παλικαριών της Αθηένου. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα συνεχίσει τις προσπάθειές του για επανέναρξη των συνομιλιών, επίλυση του Κυπριακού, και διαλεύκανση της τύχης όλων των αγνοουμένων της τουρκικής εισβολής του 1974».

Στο μνημόσυνο παρέστησαν μεταξύ άλλων εκπρόσωποι του Επάρχου Λάρνακας, του Αρχηγού της Εθνικής Φρουράς, του Αστυνομικού Διευθυντή Λάρνακας,  κομμάτων, όλων των φορέων του Δήμου και πλήθος κόσμου, τηρώντας τα σχετικά διατάγματα του Υπουργείου Υγείας που αφορούν την προστασία από τον κορωνοϊό.

Ακολούθησε τρισάγιο και κατάθεση στεφάνων στους τάφους των πεσόντων στο Κοιμητήριο Αθηένου, ενώ τόσο στην εκκλησία, όσο και στο κοιμητήριο παιάνιζε άγημα του 68ου Σώματος Προσκόπων Αθηένου.

Send this to a friend