Home ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΚΑΙΡΟΣ Συνεχίζεται ο καύσωνας – Νέα κίτρινη προειδοποίηση
Συνεχίζεται ο καύσωνας – Νέα κίτρινη προειδοποίηση

Συνεχίζεται ο καύσωνας – Νέα κίτρινη προειδοποίηση

Νέα κίτρινη προειδοποίηση εξέδωσε για σήμερα Κυριακή, το Τμήμα Μετεωρολογίας.

Σύμφωνα με την προειδοποίηση, η μέγιστη θερμοκρασία αναμένεται γύρω στους 40 βαθμούς στο εσωτερικό και γύρω στους 32 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Η προειδοποίηση θα είναι σε ισχύ από τις 12:30 το μεσημέρι μέχρι και τις 17:00 το απόγευμα.

Αναλυτικά το δελτίο καιρού

Εποχική χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή, ενώ η σχετικά θερμή αέρια μάζα υποχωρεί σταδιακά από τη Δευτέρα.

Σήμερα, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Νωρίς το πρωί αναμένεται τοπικά να παρατηρείται αραιή ομίχλη και χαμηλή νέφωση, που σύντομα θα διαλυθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν το πρωί κυρίως θαλάσσιοι, ασθενείς, 3 Μποφόρ για να καταστούν το απόγευμα κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ. Παροδικά, το απόγευμα, στα νότια και νοτιοδυτικά, θα πνέουν μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 Μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 40 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 34 στα νότια, στα ανατολικά και στα βόρεια παράλια και γύρω στους 32 βαθμούς στα δυτικά παράλια καθώς και στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά τοπικά αναμένεται να σχηματιστεί αραιή ομίχλη και χαμηλή νέφωση. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί και τοπικά μεταβλητοί, ασθενείς, μέχρι 3 Μποφόρ και η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 23 βαθμούς στο εσωτερικό, στα δυτικά και στα βόρεια παράλια, γύρω στους 24 στα νότια και στα ανατολικά παράλια και γύρω στους 20 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Τη Δευτέρα, την Τρίτη και την Τετάρτη ο καιρός θα είναι αίθριος. Τις νύχτες και νωρίς τα πρωινά αναμένεται να παρατηρείται τοπική χαμηλή νέφωση και αραιή ομίχλη ή και ομίχλη, κυρίως στα παράλια.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση τη Δευτέρα και την Τρίτη και μη αξιόλογη μεταβολή την Τετάρτη, για να κυμανθεί κοντά ή και λίγο πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

 

Send this to a friend