Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η Βορόκληνη στο πρόγραμμα Ανακύκλωσης Συσκευασιών
Η Βορόκληνη στο πρόγραμμα Ανακύκλωσης Συσκευασιών

Η Βορόκληνη στο πρόγραμμα Ανακύκλωσης Συσκευασιών

Το Κοινοτικό Συμβούλιο ενημερώνει τους κατοίκους του, ότι μετά από επίτευξη συμφωνίας με την Green-Dot Cyprus, από τις 14 Σεπτεμβρίου, 2021 η Κοινότητα μας εντάσσεται στο πρόγραμμα Ανακύκλωσης της Green Dot από πόρτα σε πόρτα.

H συλλογή των ανακυκλώσιμων υλικών θα γίνεται κάθε Τρίτη και θα ξεκινά στις 06:00 το πρωί.

Οι κατηγορίες στις οποίες πρέπει να διαχωρίζετε τις συσκευασίες σας είναι: PMD, Χαρτί και Γυαλί. Οι κατηγορίες PMD και Χαρτί πρέπει να τοποθετούνται στις ειδικές διάφανες και καφέ σακούλες ανακύκλωσης, πριν τοποθετηθούν στο πεζοδρόμιο της οικίας σας, για συλλογή από το συνεργείο. Το γυαλί θα συλλέγεται από τους ειδικούς κάδους, τύπου καμπάνα, οι οποίοι θα τοποθετηθούν σε διάφορα σημεία της Κοινότητας και θα σας γνωστοποιηθούν.

PMD Υλικά σε Διαφανές Σακούλι: Πλαστικά μπουκάλια, Δοχεία και Σακούλες, Μεταλλικές Συσκευασίες, Συσκευασίες τύπου TETRA PAK (ΟΧΙ πλαστικά παιχνίδια, πλαστικές καρέκλες, πλαστικά ποτήρια/ πιάτα, πολυστερίνη)
Χαρτί σε Καφέ Σακούλι: Ξηρά χαρτόκουτα, Εφημερίδες, Περιοδικά, Βιβλία, Διαφημιστικά, (ΟΧΙ χαρτοπετσέτες, χάρτινα περιτυλίγματα, χαρτί τουαλέτας, συσκευασίες χυμού)
Γυαλί στους Ειδικούς Κάδους: Γυάλινα Μπουκάλια, Βαζάκια Φαγητού (ΟΧΙ τζάμια, φλιτζάνια, λάμπες, πιάτα πορσελάνης και γυάλινα σκεύη)

Σε περίπτωση επαγγελματικών υποστατικών / πολυκατοικιών θα πρέπει να υπάρξει απευθείας επικοινωνία σας με την εταιρεία Green-Dot Cyprus (7000-0090) και σε περίπτωση που πληροίτε κάποια κριτήρια, τότε θα σας προμηθεύεται κάδος PMD,1100 λίτρων.

Το Κοινοτικό Συμβούλιο, θα σας προμηθεύσει δωρεάν, με δύο ρολά σακούλια (1 διαφανές για PMD και 1 καφέ για χαρτί). Η παραχώρηση των δωρεάν σακουλιών από το Κοινοτικό Συμβούλιο, θα γίνει μόνο για μια φορά. Μετά, η προμήθεια των ειδικών σακουλιών ανακύκλωσης, θα γίνεται με μέριμνα σας, από τις Υπεραγορές.

Το Κοινοτικό Συμβούλιο προσδοκεί στη συνεργασία σας, για διατήρηση μιας ευπρεπούς κατάστασης στην Κοινότητα μας αλλά και για να βοηθήσουμε όλοι μαζί στην προστασία του Περιβάλλοντος μέσω του θεσμού της Ανακύκλωσης.

Send this to a friend