Home ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΚΑΙΡΟΣ 40άρια και σήμερα: Νέα κίτρινη προειδοποίηση
40άρια και σήμερα: Νέα κίτρινη προειδοποίηση

40άρια και σήμερα: Νέα κίτρινη προειδοποίηση

Νέα κίτρινη προειδοποίηση εξέδωσε για σήμερα(17/07), το Τμήμα Μετεωρολογίας.

Σύμφωνα με την προειδοποίηση, η μέγιστη θερμοκρασία αναμένεται γύρω στους 40 βαθμούς στο εσωτερικό και γύρω στους 32 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Η προειδοποίηση θα είναι σε ισχύ από τις 12:00 το μεσημέρι μέχρι και τις 16:00 το απόγευμα του Σαββάτου.

Αναλυτικά το δελτίο καιρού:

Η σχετικά θερμή αέρια μάζα, που επηρεάζει την περιοχή, υποχωρεί από τη Δευτέρα.

Σήμερα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Νωρίς το πρωί πιθανό να παρατηρείται τοπική χαμηλή νέφωση και αραιή ομίχλη ή ομίχλη, στα παράλια, που σύντομα θα διαλυθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς και σταδιακά μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Αργά το απόγευμα, τοπικά στα νότια παράλια, θα καταστούν μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι μέχρι λίγο ταραγμένη, αλλά στα προσήνεμα το απόγευμα λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 40 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 36 στα βόρεια παράλια, γύρω στους 31 στα δυτικά παράλια, γύρω στους 34 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 32 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Τοπικά αναμένεται χαμηλή νέφωση και αραιή ομίχλη ή ομίχλη, κυρίως στα παράλια. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί και τοπικά μεταβλητοί ασθενείς, μέχρι 3 μποφόρ, αλλά αρχικά τοπικά μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη, αλλά στα νοτιοδυτικά και τοπικά στα βόρεια θα παραμείνει λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 23 βαθμούς στο εσωτερικό, στα δυτικά και στα βόρεια παράλια, γύρω στους 24 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 19 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Κυριακή, τη Δευτέρα και την Τρίτη ο καιρός θα είναι αίθριος. Τη νύκτα και νωρίς το πρωί αναμένεται τοπική χαμηλή νέφωση και αραιή ομίχλη ή ομίχλη, κυρίως στα παράλια.

Η θερμοκρασία δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή την Κυριακή, για να κυμανθεί λίγο πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές. Τη Δευτέρα αναμένεται μικρή πτώση της θερμοκρασίας, για να παραμείνει στα ίδια επίπεδα την Τρίτη, τα οποία είναι κοντά στις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Send this to a friend