Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ Παρουσίαση Ευρωπαϊκού δικτύου AREPO από την Αναπτυξιακή Εταιρεία Λάρνακας – Αμμοχώστου
Παρουσίαση Ευρωπαϊκού δικτύου AREPO από την Αναπτυξιακή Εταιρεία Λάρνακας – Αμμοχώστου

Παρουσίαση Ευρωπαϊκού δικτύου AREPO από την Αναπτυξιακή Εταιρεία Λάρνακας – Αμμοχώστου

Η Αναπτυξιακή Εταιρεία Επαρχιών Λάρνακας – Αμμοχώστου, φιλοξενεί αυτές τις μέρες στην Κύπρο, την πρόεδρο του Ευρωπαϊκού δικτύου AREPO και Περιφερειακή Σύμβουλο Κρήτης κα Ειρήνη Χουδετσανάκη, τον Επιστημονικό σύμβουλο του δικτύου κ Μπάμπη Πίτερη και τον διευθυντή της Αναπτυξιακής Ηρακλείου κ. Γιώργο Μαυρογιάννη.

Η ένωση AREPO είναι η μοναδική, η οποία εξειδικεύεται στον τομέα των Γεωγραφικών Ενδείξεων (ΓΕ), έχοντας ουσιαστική παρουσία από το 1992, συμβάλλοντας καθοριστικά στη διαμόρφωση της Ευρωπαϊκής Νομοθεσίας για τα προϊόντα με ΓΕ, τόσο στον τομέα τροφίμων όσο και στον τομέα κρασιών και αλκοολούχων ποτών της ΕΕ.

Η ένωση AREPO αποτελείται αυτή την περίοδο από 35 Ευρωπαϊκές Περιφέρειες και περισσότερες από 400 ενώσεις παραγωγών οι οποίες αντιπροσωπεύουν περισσότερο από το 50% των Γεωγραφικών Ενδείξεων (ΓΕ) της ΕΕ.

Από τον Οκτώβριο του 2017 η Περιφέρεια Κρήτης κατέχει την Προεδρία της ένωσης AREPO έως και σήμερα.

Σκοπός της επίσκεψης είναι η παρουσίαση του δικτύου και η πιθανή συμμετοχή της Κύπρου. Το δίκτυο έχει ως αντικείμενο την προώθηση και προστασία των Γεωγραφικών Ενδείξεων (ΠΟΠ, ΠΓΕ, ΕΠΙΠ) σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης κ των οργάνων της.

Στόχοι του δικτύου είναι η προώθηση, η προάσπιση και η προστασία τόσο των παραγωγών όσο και των καταναλωτών των ευρωπαϊκών περιοχών που εμπλέκονται στην παραγωγή των προϊόντων Γεωγραφικών Ενδείξεων (ΓΕ).

Κατά την εδώ επίσκεψη της προέδρου του AREPO διευθετήθηκαν συναντήσεις με τον Υπουργό Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κ. Κώστα Καδή, με Αγροτικές Οργανώσεις, το ΕΒΕ Λάρνακας, ΕΤΑΠ Λάρνακας, Τοπικές Αρχές κ Αναπτυξιακές Εταιρείες.

Στις συναντήσεις συμμετείχαν ο διευθυντής κ στελέχη της Αναπτυξιακής Εταιρίας Επαρχιών Λάρνακας Αμμοχώστου κ ο διευθυντής της Αναπτυξιακής Ηρακλείου.

Send this to a friend