Home ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΚΑΙΡΟΣ Καμίνι η Κύπρος μέχρι το τέλος της εβδομάδας
Καμίνι η Κύπρος μέχρι το τέλος της εβδομάδας

Καμίνι η Κύπρος μέχρι το τέλος της εβδομάδας

ΓΡΑΦΕΙ ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Μέχρι και την ερχόμενη Κυριακή αναμένεται ότι θα ισχύσει η κίτρινη προειδοποίηση με συνεχόμενα 40άρια στο νησί μας, σύμφωνα με το  Τμήμα Μετεωρολογίας. Ο διευθυντής του τμήματος Κλεάνθης Νικολαίδης δήλωσε στο LarnakaOnline ότι “τουλάχιστον μέχρι το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας ο υδράργυρος δεν αναμένεται να πέσει κάτω από τους 40 βαθμούς κελσίου. Ως εκ τούτου, τις επόμενες μέρες οι θερμοκρασίες θα κυμανθούν μεταξύ 40-41 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 32-36 βαθμούς στα παράλια, ενώ ιδιαίτερα ψηλές θερμοκρασίες θα επικρατούν και στα ψηλότερα ορεινά, αφού θα φθάσουν τους 34 βαθμούς κελσίου.

Ούτε την ερχόμενη εβδομάδα προβλέπεται ουσιαστική μεταβολή του καιρού. Παράλληλα, σ’ επίπεδο «Κόκκινου Συναγερμού» παραμένει ο κίνδυνος πρόκλησης δασικών πυρκαγιών”.

Ανακοίνωση του Τμήματος Δασών αναφέρει ότι απαγορεύεται το άναμμα φωτιάς χωρίς άδεια κάτι που συνιστά αδίκημα, το οποίο σύμφωνα με τον περί Δασών Νόμο του 2012 τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι 10 χρόνια ή με πρόστιμο μέχρι 50 χιλιάδες ευρώ ή και τις δύο ποινές μαζί. Επίσης, σύμφωνα με τον περί Προλήψεως Πυρκαγιών στην Ύπαιθρο Νόμο του 1988, η ποινή που προβλέπεται είναι μέχρι πέντε χρόνια φυλάκιση, χρηματική ποινή μέχρι 20 χιλιάδες ευρώ ή και τις δύο ποινές μαζί.

Τονίζεται, ακόμα, ότι το άναμμα φωτιάς για ετοιμασία φαγητού επιτρέπεται μόνο στις ψησταριές των εκδρομικών χώρων. Το Τμήμα Δασών απευθύνει έκκληση προς το κοινό να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό κατά τις εξορμήσεις του, αποφεύγοντας πλήρως ενέργειες και δραστηριότητες που πιθανόν να προκαλέσουν πυρκαγιά, όπως η χρήση εργαλείων ή γεωργικών μηχανημάτων που παράγουν θερμότητα, σπινθήρες ή φλόγα.

Οι πολίτες που αντιλαμβάνονται καπνό ή φωτιά, θα πρέπει να επικοινωνούν αμέσως με το 1407 (Τμήμα Δασών) ή στο 112 (Πυροσβεστική Υπηρεσία).

Γεμάτες οι παραλίες

——————————  

Στο μεταξύ, ο καύσωνας που επικρατεί τις τελευταίες μέρες, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι κάποιοι πολίτες ξεκίνησαν να παίρνουν τις καλοκαιρινές τους άδειες, είχαν ως αποτέλεσμα να γεμίσουν οι παραλίες.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που είχαμε από το Δήμο Λάρνακας και από τους δήμους της ελεύθερης Αμμοχώστου, παρατηρείται αυξημένη προσέλευση λουόμενων στις παραλίες για θαλάσσιο μπάνιο τόσο από ντόπιους, όσο και από ξένους επισκέπτες. Α

ρκετοί είναι οι κάτοικοι Λευκωσίας, οι οποίοι εκμεταλλευόμενοι τις άδειές τους εκδράμουν τις ακτές όχι μόνο κατά τα Σαββατοκύριακα, αλλά και τις καθημερινές, ενώ αυξημένη είναι αυτή την εποχή και η προσέλευση ξένων τουριστών, κυρίως από τη Ρωσία, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Οι υπεύθυνοι των δήμων τρίβουν τα χέρια τους από ικανοποίηση, αφού τα έσοδα που εξασφαλίζουν από την ενοικίαση ομπρελών και ξαπλώστρων στις παραλίες είναι σαφώς πιο αυξημένα.

 

 

Send this to a friend